Yenilenen Yalıkavak Belediye Meydanı, Törenle Açıldı - Son Dakika
Güncel

Yenilenen Yalıkavak Belediye Meydanı, Törenle Açıldı

Yenilenen Yalıkavak Belediye Meydanı, Törenle Açıldı

Muğla'nın Bodrum İlçesi, Yalıkavak Beldesi'ndeki yeniden düzenlenen Belediye Meydanı törenle hizmet açıldı.

27.06.2013 20:22

Muğla'nın Bodrum İlçesi, Yalıkavak Beldesi'ndeki yeniden düzenlenen Belediye Meydanı törenle hizmet açıldı.

İşadamlarının da desteğiyle düzenlemesi tamamlanan 4 bin metrekarelik meydanın açılışı için düzenlenen törene, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, CHP'li Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, MHP'li Gündoğan Belediye Başkanı İbrahim Bilgi, DP'li Göltürkbükü Belediye Başkanı Halil İbrahim Kaynar, CHP Muğla eski Milletvekilleri Fevzi Topuz ve Fahrettin Üstün, Fenerbahçe Spor Kulübü eski Başkanı Ali Şen, eski hakem ve futbol yorumcusu Şansal Büyüka, Galatasaray'ın eski yöneticisi Yurdaşen Karahasan ve 500'e yakın davetli ellerinde Türk bayrakları ile katıldı. Törende, 1.5 milyon lira harcanarak çiçekler dikilen, yürüyüş yolları yapılıp banklar konulan meydana, heykeltraş Pınar Öktem Doğan tarafından yapılan Atatürk'ün kucağında bir kız çocuğuyla tasvir edildiği 3 metre yüksekliğindeki bronz heykelin de açılışı yapıldı.

MEYDANIN YENİ İSMİ ANKETLE BELİRLENECEK

Törende konuşan Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan "Gelişmiş ülkelerin kentlerinde hep meydanlar vardı. Bizim meydanımızda vardı ama, park edilen araçlar nedeniyle karmaşa içindeydi. Meydanımız beldemize yatırım yapan işadamlarının destekleriyle yenilendi. Belde belediyeleri kapanacak. Bu nedenle de, kapanmadan Yalıkavak'taki altyapı çalışmalarını elimizden geldiğince tamamlamaya çalıştık. Seçim dönemine kadar da çalışmaları bitirerek, beldemizin sorunlarını çözmeyi hedefliyoruz" dedi. Başkan Saruhan, Belediye Meydanı olarak bilinen alanın isminin değiştirilmesi için, internet sitesi üzerinden anket başlatıldığını, çıkacak sonuca göre yeni ismin Belediye Meclisi'nce karara bağlanacağını da söyledi.

Konuşmasının ardından Başan Saruhan, meydanının düzenlemesine destek veren işadamlarına, teşekkür plaketi verdi. Tören, Bodrum Efe'si zeybek ve Burçak Işımer'in kurusu olduğu Dance of Blue Bale Stüdyosu'nun dans gösterilerinin ardından Onuncu Yıl Maürşı'nın hep bir ağızdan okunmasıyla sona erdi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yenilenen Yalıkavak Belediye Meydanı, Törenle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement