Yeşilçam'ın Emektarları Klasik Otomobillerden Halkı Selamladı - Son Dakika
Güncel

Yeşilçam'ın Emektarları Klasik Otomobillerden Halkı Selamladı

Yeşilçam\'ın Emektarları Klasik Otomobillerden Halkı Selamladı

Türk Sineması'nın 100. yılı dolayısıyla Beşiktaş Belediyesi, Sinema Oyuncuları Derneği ile İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte bir araya gelen sinema sanatçıları, eski filmlerde kullanılan otomobillerle şehir turu yaptı.

08.11.2014 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzzet Günay, Nuri Alço, Yılmaz Köksal, Şemsi İnkaya, Oya Aydoğan, Meral Orhansoy ve Selda Alkor'un da aralarında bulunduğu sanatçılar ve yönetmenler ile sinema emektarları, Türk Sineması'nın 100. yılı dolayısıyla eski filmlerde kullanılmış klasik otomobillerle şehir turu yaptı.

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği, Beşiktaş Belediyesi ve Sinema Oyuncuları Derneği'nce düzenlenen etkinlik, Yeşilçam sinemasına sayısız filmine ev sahipliği yapan Dolmabahçe Saat Kulesi'nin önünde başladı.

Yeşilçam ve çağdaş sinemaya emek veren birçok oyuncunun, yönetmenin, senaristin, yapımcının, teknik kadronun katılımıyla karnaval havasında gerçekleşen etkinlikte, vatandaşlarla bir araya gelen sinema emektarları fotoğraf çektirdi.

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Serkan Okay, eski Türk filmlerinin yansıttığı gerçek aşk, samimiyet, umut, dürüst olmak, ailenin önemi, komşuluk ilişkileri ve naifliğin özlendiğini söyledi.

Sinema Oyuncuları Derneği Başkanı Yusuf Sezgin de Türk Sineması'nın 100. yılını kutladığını belirterek, "Ne mutlu ki aramızda bu yüzyılın yarısını, yarım asrı yaşamış olanlar var.  Yeteneklerini, yüreklerini Yeşilçam'a adamış  sinema insanlarının bundan sonraki yüzyılda da genç kardeşlerimizle birlikte hiç tükenmeyecek sevgileri ve heyecanlarıyla bu serüveni sürdüreceğimize inanıyoruz" dedi.

Beşiktaş Belediyesi Başkanı Murat Hazinedar da organizasyonu eleştirerek, "Sanatçılarımız çok mütevazı davranıyorlar ama benim buradaki organizasyonum böyle olmamalıydı. Sanatçılarımıza bambaşka bir dünya yaşatmalıydık" dedi.

İzzet Günay, Nuri Alço, Yılmaz Köksal, Şemsi İnkaya, Oya Aydoğan, Meral Orhansoy ve Selda Alkor'un da aralarında bulunduğu sanatçılar, yönetmenler Yılmaz Atadeniz ve Aram Gülyüz'ün de aralarında bulunduğu çok sayıda sinema emektarı, ölümünün 16. yılı nedeniyle Erol Taş'ın resmiyle birlikte toplu fotoğraf çektirdi.

Beşiktaş Belediyesi bandosunun eski Türk filmleri müziklerini çaldığı etkinlikte, Sadri Alışık'ın kullandığı 1957 model arabanın da bulunduğu klasik otomobillere binen sinema emektarları, Beşiktaş'ta şehir turu atarak halkı selamladı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yeşilçam'ın Emektarları Klasik Otomobillerden Halkı Selamladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement