YGS'de Körfez Dershanesinden Büyük Başarı - Son Dakika
Güncel

YGS'de Körfez Dershanesinden Büyük Başarı

YGS\'de Körfez Dershanesinden Büyük Başarı

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda, Körfez Dershanesinden Fatih Aslan Türkiye ikincisi, Mert Mestanoğlu Türkiye beşincisi oldu.

03.04.2013 14:16  Güncelleme: 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS), İzmir Fen Lisesi ve aynı zamanda Körfez Dershanesi'nde aynı sınıfta olan Fatih Aslan Türkiye 2.'si, Mert Mestanoğlu da Türkiye 5.'si oldu.

Sınavda dereceye giren Körfez Dershanesi öğrencileri için Körfez Dershanesi Çankaya şubesinde tören düzenlendi. Türkiye 2.'si

Fatih Aslan'ın, Körfez Dershanesi'nin sınav birincileri için vaat ettiği otomobili sosyal bilgiler alanından bir soruyu yanlış yaptığı için kıl payı kaçırdığı belirtildi.

Körfez Dershaneleri Genel Müdürü Hakkı Erten, her eğitim öğretim dönemi başlangıcında parolalarının kesinlikle Türkiye birincisi çıkarmak olduğunu belirtti. ÖSYM'nin bu yıl önemli bir performans göstererek sonuçları beklenenden daha kısa bir sürede açıkladığını, 1 Nisan olması nedeniyle ilk an

şaka zannettiklerini belirten Erten, şöyle konuştu: "Körfez Dershaneleri olarak 26 yıldır İzmir, Ege ve Türkiye'nin çeşitli illerinde eğitim öğretim faaliyeti yapan tecrübeye sahip. Körfez son yıllarda çeşitli Türkiye dereceleri alarak adından söz ettirir duruma geldi. Emeği geçen öğretmen, idareci arkadaşlarımız, öğrencilerimiz ve bize yayın desteği veren Körfez Yayınları'na teşekkür ediyoruz."

Körfez Dershaneleri'nin Türkiye genelinde 145 şubesi olan köklü bir kurum olduğunu anlatan Erken, şunları söyledi: "Bu yılda 2013 YGS sonuçları açıklandığında öğrencimiz Fatih Aslan, İzmir'in gururu oldu. Türkiye 2.'si, İzmir 1.'si aynı zamanda Türkiye 3.'sü İzmir birincisi olan İzmir Fen Lisesi öğrencisi Fatih Aslan, Körfez Dershanemizin başarı geleneğini sürdürerek önemli bir başarının altına imza attı. Fatih'e, ailesine, okuluna ve öğretmenlerine teşekkür ediyoruz. Körfez Dershaneleri bu geleneğini sürdürecektir"

Türkiye'de futbol haftası başlayınca 3-4 takım şampiyonluğa oynadığını, Körfez'in de eğitim öğretim dönemine başlayınca Türkiye birincisi çıkarma parolasıyla yola çıktığını anlatan Erten, bunun için çok ciddi çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Körfez Yayınları Genel Müdürü Halit Dağcı da, dereceye girecek öğrenciler için çeşitli vaatlerde bulunduklarını hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye birincisi olan öğrencimize otomobil verecektik, sınav sonuçları açıklanınca otomobili vereceğiz diye heyecanlandık. Hatta Mert Mestanoğlu'nun sınav sonucu internette Türkiye birincisi diye yazıyordu ancak sonuçlarda öyle olmadığını gördük. Sevindik bir araba vereceğiz diye bu sınavda olmadı inşallah ikinci sınavda olacak."

İlk ona giren tüm öğrencilerin Türkiye birincisi olacak kapasiteye sahip olduklarını vurgulayan Dağcı, Türkiye 2.'si olan Fatih Aslan ve öğretmenlerini kutladı. Fatih Aslan'ı başarısından dolayı Apple setle ödüllendirdiklerini ifade eden Dağcı, şöyle konuştu: "Bunları inşallah eğitiminde kullanır ve faydalı olur. Hedefimiz ve idealimiz inşallah LYS sonuçları açıklandığında burada ödül töreni yapılırken otomobil vermek. İki senedir İzmir'e veremiyoruz otomobili inşallah bu sene verelim."

Türkiye 2.'si olduğunu Ankara'da öğrendiğini ve yanındaki arkadaşlarıyla başarısını kutladıklarını belirten Fatih Aslan, Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliğini kazanmak istediğini belirtti. Sınava Türkiye derecesi elde etmek için hazırlandığını belirten Aslan, Türkiye 2.'si olmayı sınavdan sonra beklemediğini, ancak sınava girenlerin zorlandığını gördükten sonra umutlandığını söyledi. Arabayı kaçırdığı için üzülmediğini ifade eden Aslan, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye birincisi olma yolunda dua edip çalışıyoruz. Allah hayırlısını versin.

Sınavdan önce hepimizden derece bekleniyordu, yapılan deneme sınavların birincileri sürekli değişiyordu. Mert ve benim sınavım çok iyi geçmişti. Sınavda ilk 5'te yer alan aynı okul ve dershane öğrencisi olarak biz varız."

YGS-1 puan türüne göre Türkiye 2.'si olan Fatih Aslan, aynı zamanda YGS-2 puan türünde Türkiye 3.'sü, YGS-6 puan türünde

Türkiye 10.'su oldu. YGS'de

başarı gösteren Fatih Aslan'a çeşitli hediyeler verildiği öğrenildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel YGS'de Körfez Dershanesinden Büyük Başarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement