Yıkılmak Üzere Olan Bina Kullanılmaya Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Yıkılmak Üzere Olan Bina Kullanılmaya Devam Ediyor

Yıkılmak Üzere Olan Bina Kullanılmaya Devam Ediyor

Samsun’un Vezirköprü İlçe Halk Eğitimi binası olarak kullanılan 100 yıllık bina, riskli raporuna rağmen kullanılmaya devam ediyor.

16.02.2015 17:34

Samsun'un Vezirköprü İlçe Halk Eğitimi binası olarak kullanılan 100 yıllık bina, riskli raporuna rağmen kullanılmaya devam ediyor.

Samsun Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'nın 2014 yılında verdiği raporda, binaya ilişkin risk değerlendirmesi analizi yapılmış ve binanın kullanımının riskli olduğu belirtilmişti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yazılan 05.08.2014 tarihli yazıda, "Halen Halk Eğitim Merkezi hizmet binası olarak kullanılan binanın 100 yıllık olduğu, temelinde kaymalar tespit edildiği, duvarlarında çatlak ve yarıklar oluştuğu, bina cephesinde ufalanmalar, dökülmeler olduğu, binayı taşıyan ahşap sütunların eski ve çürümüş olduğu, binanın bazı bölümlerinde göçükler olduğu ve ısınmada soba kullanıldığından dolayı yangın riskinin bulunduğu tespit edilmiştir" denmesine rağmen halen bina kullanıma devam ediyor.

İl Özel İdaresi tarafından görevlendirilen teknik personelin hazırladığı raporda binanın eğitim binası olarak kullanılması sebebiyle deprem yönetmeliğine göre, insanların uzun süreli ve yoğun olarak bulunduğu binalar yapı sınıfına girmekte olduğu kaydedilirken, Koruma Bölge Kurulu ile gerekli yazışmaların yapılarak statik durumunun incelenmesi ve güçlendirme proje çalışmalarına ivedi olarak başlanması gerektiği belirtiliyor.

Raporda ayrıca binanın bir an önce eğitime ara verilerek boşaltılması gerektiğinin de altı çiziliyor.

Halk Eğitimi Merkezi binasının öğrenci, öğretmen ve binada çalışanlar açısından can güvenliğini tehdit etmekte olduğu ve binanın bir an önce boşaltılarak güvenlik tedbirlerinin alınması istenmişse de, bugüne kadar herhangi bir gelişme kaydedilemedi.

"TAŞINMAK İÇİN YER ARIYORUZ"

Konuyla ilgili açıklama yapan İlçe Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, "Bina için riskli raporu var. Biz de bir an önce yeni bir yere taşımak için yer arıyoruz. Ancak elimizde bu iş için kullanılabilecek bir yer yok. Belediye Kültür Merkezi'ni bitirirse yer talebinde bulunacağız. Atatürk Okulu'nun yerine yapmayı düşündüğümüz bina 1 yıldan fazla sürer" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yıkılmak Üzere Olan Bina Kullanılmaya Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement