YÖÇEYDER'in Geleneksel Pikniği Gerçekleşti - Son Dakika
Güncel

YÖÇEYDER'in Geleneksel Pikniği Gerçekleşti

YÖÇEYDER\'in Geleneksel Pikniği Gerçekleşti

YÖÇEYDER'in yetim ve öksüzleri piknikte biraraya geldi.

03.09.2012 09:00

Kısa adı YÖÇEYDER olan Yetim ve Öksüz Çocuklar Eğitim ve Yardımlaşma Derneği'nin Geleneksel Pikniği bu yıl Poyrazlar Gölü piknik alanında gerçekleşti.

YÖÇEYDER Gönüllüleri bir arada

YÖÇEYDER Yönetim Kurulu Başkanı Naci İris'in ev sahipliğinde gerçekleşene pikniğe; Sakarya Valisi Mustafa Büyük ve eşi Emine Büyük, Sakarya Defterdarı Ali Solmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kerem Toprak, Sakarya Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü İbrahim Yolcu, Kızılay Sakarya Şube Başkanı Ahmet İşgüzar, SAKVA Genel Müdürü Mehmet Ersöz, Yardımcısı Abdülkadir Şen ve SAKVA Personelleri, İHH Uluslararası İnsani Yardım Derneği Sakarya Şube Başkanı Ruhi Ademoğlu, Karakamış Muhtarı Adil Kaplan, YÖÇEYDER eski Başkanı İsmail Eminler ile YÖÇEYDER Yönetim Kurulu üyeleri ve gönüllüleri ve Irak'tan Sakarya'ya gelen sığınmacı 4 yetim ailesi ile bir Psikolog katıldı.

YÖÇEYDER'den 260 aile ve 820 yetim ve öksüze hizmet

Kuran-ı Kerim'den ayet okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan YÖÇEYDER Başkanı Naci İris; "1996 yılında 12 arkadaşımız ile kurulan derneğimiz, 2012 yılında 260 aile ve 820 yetim ve öksüz çocuk ile ailelerine hizmet edecek duruma gelmiştir. Hizmet etmeye çalıştığımız ailelere yardım etmek bizlere huzur veriyor. Beraber hareket ettiğimiz iş adamları ve hayırsever vatandaşlarda bizimle aynı duyguları paylaşıyor" dedi.

YÖÇEYDER'in hizmetleri bizleri çok mutlu ediyor

Eşi ile birlikte masaları gezerek, pikniğe katılan yetim ve öksüz çocuk ile aileleriyle tek tek ilgilenen Sakarya Valisi Mustafa Büyük ise konuşmasında; "Sakarya'da böyle güzel hizmetler veren dernekleri görmekten de mutlu oluyorum. Bu dernekler arasında özellikle YÖÇEYDER'in hizmetleri bizleri çok mutlu etmektedir. YÖÇEYDER'de çocuklara ve ailelere güzel bir dayanışma ile yardım yapmaya çalışıyorlar. Dernekte çok güzel eğitim, hatta tıp fakültesi hukuk gibi okulları kazanan öğrenciler var. Onları da görmekten daha da mutlu oluyoruz. Hayırsever vatandaşların bu derneğe sağladıkları katkılar için teşekkür ediyorum. Bizde sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı olarak derneğe yardımcı olamaya çalışıyoruz. Derneğe verdiğimiz hizmetlerden dolayı da mutluyuz. Ayrıca Kızılay'ımız ve İHH bu derneğimize destek veriyor. Öğrencilerimiz ne kadar başarılı olursa, bizlerinde geleceği parlak olur. Organizasyon emeği geçen işadamlarına ve hayırseverlere teşekkür ederim" dedi.

Vali Büyük tarafından hediyeler verildi

Konuşmaların ardından İHH İnsani Yardim Vakfı Sakarya Şubesi'nce YÖÇEYDER üyesi yetim ve öksüzlere yönelik düzenlenen "2012 Yaz Okulu"nda eğitim alan çocuklar tarafından 40 hadis ve meali ile şiirler okundu. Vali Mustafa Büyük tarafından başarılı öğrencilere çeşitli hediyeler verilerek, ödüllendirildi. Davetlilere yemek ikramında da bulunuldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel YÖÇEYDER'in Geleneksel Pikniği Gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement