YÖK'ten Depremzede Öğrencilere Ek Süre - Son Dakika
Son Dakika Logo

YÖK'ten Depremzede Öğrencilere Ek Süre

YÖK\'ten Depremzede Öğrencilere Ek Süre
16.07.2026 20:58

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 6 Şubat depremlerinden etkilenen öğrenciler için tanınan özel öğrencilik hakkını bir yıl daha uzatma kararı aldı. Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’daki üniversitelerde kayıtlı öğrencilerin mağduriyet yaşamaması amacıyla uygulanan bu kolaylık, yeni akademik yılda da geçerli olacak.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen öğrencilere tanınan özel öğrencilik hakkının uzatılmasına karar verdi.

BİR YIL DAHA GEÇERLİ OLACAK 

YÖK'ten yapılan açıklamaya göre, depremzede öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için özel öğrencilik hakkının bir yıl daha uzatılmasına karar verildi.

6 ŞUBAT DEPREMLERİNDEN SONRA KARARLAŞTIRILMIŞTI

Kurul, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından aldığı kararla, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ile Malatya'daki üniversitelerde öğrenim gören öğrencilere talepleri halinde özel öğrencilik verilmesini kararlaştırmıştı.

Karar, 2023-2024, 2024-2025, 2025-2026 akademik yıllarında geçerli olmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel YÖK'ten Depremzede Öğrencilere Ek Süre - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement