Yozgat - Bozok Üniversitesi Araştırma Ve Uygulama Hastanesi Açılışa Hazır - Son Dakika
Güncel

Yozgat - Bozok Üniversitesi Araştırma Ve Uygulama Hastanesi Açılışa Hazır

Yozgat - Bozok Üniversitesi Araştırma Ve Uygulama Hastanesi Açılışa Hazır

Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Bünyesinde Açılması Planlanan Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin Fiziki Şartları Tamamlanarak Açılışa Hazır Hale Geldi. Temizlik ve Düzenleme Çalışmaları Devam Eden Hastanede İncelemelerde Bulunan Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Araştırma ve Uygulama Hastanesinin Yakın Bir Zamanda Hizmete Açılacağını ve Bölge Halkının Beklentilerine Cevap Vereceğini Söyledi.

04.06.2010 19:38

YOZGAT Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde açılması planlanan Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin fiziki şartları tamamlanarak açılışa hazır hale geldi. Temizlik ve düzenleme çalışmaları devam eden hastanede incelemelerde bulunan Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Araştırma ve Uygulama Hastanesinin yakın bir zamanda hizmete açılacağını ve bölge halkının beklentilerine cevap vereceğini söyledi.

Hastane Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Hayrullah Yazar'dan bilgi alan Rektör İnci Varinli, Araştırma ve Uygulama hastanesinin açılışı için son aşamaya gelindiğini belirterek,"Son derece modern teknik ekipmanlarla donatmış olduğumuz hastanemiz, alanında bilgi ve deneyim sahibi akademisyen ve teknik elemanlarımızın alımı, alt yapı çalışmalarının tamamlanması ile en kısa zamanda hizmete açılacaktır. Hastanemizin açılmasıyla birlikte yine sağlık yönünden il dışına giden hastalarımız gitmeyecek, il dışında ilimize hastalar gelecektir, bu da sağlık hizmetlerinin yanında ayrıca şehrimize ekonomik katkı sağlayacaktır" dedi.

Hastanenin son derece modern, çevre illerde hatta bir çok köklü üniversite hastanelerinde olmayan cihazlarla donatıldığını ifade eden Rektör Varinli, "64 kesit CT Tomografi cihazımız, 2009 yılı içerisinde tüm üniversiteler dikkate alındığında en üst seviye teknoloji ürünü cihaz olma özelliğine sahiptir. Yozgat ve çevresinde bir ilk olma özelliği taşıyan anjiyo cihazı da hastanemizde hizmet verecektir. Özellikle kalp problemlerinin yoğun olduğu bölgede bu cihaza büyük ihtiyaç duyulmaktadır. Hastanemiz açıldığında bölge insanını rahatlatacak ve sağlık problemleri için büyük şehirlere gitmelerine gerek kalmayacaktır" diye konuştu.

Uzman personel kadrosunun tamamlanması için çalışmaların devam ettiğini de belirten Rektör Varinli, ôBugüne kadar yapılan çalışmalar ve verilen ilanlarla genel cerrahi, biyokimya, aile hekimliği, kadın doğum, ortopedi ve travmatoloji, radroyoji, enfeksiyon hastalıkları, nöroloji, kardiyoloji, anestezi, cildiye, göz, pataloji, üroloji, göğüs hastalıkları ana bilim dalları için, 7 profesör, 3 doçent, 19 yardımcı doçent olmak üzere toplam 29 akademisyenimizi atadık. Hastane açılana kadar ilanlara devam edilecek, özellikle zorunlu Anabilim Dallarında Öğretim üyesi temin edilmeye çalışılacaktır" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yozgat - Bozok Üniversitesi Araştırma Ve Uygulama Hastanesi Açılışa Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement