"Yozgat'ta Böyle Coşkulu İftarı İlk Defa Yapıyoruz" - Son Dakika
Güncel

"Yozgat'ta Böyle Coşkulu İftarı İlk Defa Yapıyoruz"

"Yozgat\'ta Böyle Coşkulu İftarı İlk Defa Yapıyoruz"

Yozgat Valiliği ve Yozgat Belediyesi işbirliği ile hazırlanan ve 'Gönül sofrasında sizlerle' sloganıyla yola çıkan "Bozok Bereket Kervanı' kapsamında ilk iftar yemeği Cumhuriyet Meydanı'nda verildi.

13.07.2013 13:04

İftar yemeği sonrası konuşan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, " Yozgat'ta böyle coşkulu iftarı ilk defa yapıyoruz" dedi.

Yozgat'ın eski adının Bozok olduğunu hatırlatan Bozdağ, etkinliğe 'Bozok Bereket Kervanı" ismini koyan Vali Abdulkadir Yazıcı ve Belediye Başkanı Yusuf Başer'e teşekkür etti.

Bozdağ, "Bozok bizim için önemli. Esasında Yozgat'ın ismi Bozok'tur. Biz Bozok Yaylası'nın insanlarıyız. Bozok diyarının insanlarıyız. Yozgat daha sonradan değiştirilen adımızdır. Ama bizim gerçek adımız Bozok'tur. Bu adı böylesi bir bereket kervanının adına koydukları için ve bereket kervanını Bozok diyarında yola çıkardıkları için başta sayın Valimiz olmak üzere belediye başkanımıza gönülden teşekkür ediyorum" dedi.

Etkinlikte büyük bir emek olduğunu vurgulayan Bozdağ, bu emeği sarf eden ve destek olan herkese teşekkür etti.

Bozdağ, şöyle konuştu:

"Bereket kervanı buradan başladı ilçelerimize ulaşacak. Orada da gönülleri ve insanları sofralarda buluşturacak. Kardeşliği rahmet ayının rahmetinin ve bereketinin yaşanmasına vesile olacaktır. Bu ilki ama ben biliyorum ki sonuncusu olmayacak yıllar geçtikçe bu bereket kervanını bereketi çoğalacak ve geleneksel bir hale gelecektir. Balkanlarda ben bu bereket kervanını gördüm. O kervanları da yine İstanbul'dan dostlarımız başlatmıştı. Sayın valimiz de o dostlarımızla beraber olanlardan. Şimdi bu kervan Yozgat'ta. İnşallah orada nasıl başladıktan sonra büyüdü, genişledi, sevginin, saygının yardımlaşmanın, dayanışmanın adeta sembolü haline geldiyse, Bozok Bereket Kervanı bu anlamda sevginin saygının ve dayanışmanın bir sembolü haline gelecektir. Ben bu vesileyle tekrar bu kervana hareket veren ve bu kervanı yola çıkaranlara teşekkür ediyorum. Bu kervan İnşallah sizlerin desteğiyle yoluna devam edecektir. Biz de her zaman bu kervanın başarısı için destek olmaya, yardımcı olmaya devam edeceğiz" dedi.

Vali Abdulkadir Yazıcı ise Yozgatlılarla gönül sofrasında buluşmak için Bozok Bereket Kervanı ile yola çıktıklarını söyledi.

Bozok Yaylası'nın en ücra köşesine kadar bereket kervanının gideceğini vurgulayan Vali Yazıcı, "Düzenleyeceğimiz iftar programlarında, Yozgatlılarla gönül soframızda buluşacağız" dedi.

Ramazan ayının mübarek bir ay olduğunu, hikmetli ve bereketli bu ayı değerlendirmek için çalıştıklarını vurgulayan Yazıcı, şöyle devam etti:

"Bu organizasyon, sahnesinden yemeğine kadar Yozgat'ta hazırlandı. Dışarıdan yardım almadık, tamamen bize özgü. İlahileri kendi çocuklarımız söyleyecek. Yemek hazırlıklarımız Yozgat'ımızdaki kurumlarımızda yapılıyor. İftar süresince de yine kendi insanımız bu etkinlikte çalışacak" dedi.

Yozgat'a has bir yol çizmeye çalıştıklarını belirten Yazıcı, "Bozok Bereket Kervanı, İnşallah hayırlı hizmetlere ve kardeşliğe vesile olacak. Yozgat merkezimizin yanı sıra daire müdürlerimizle birlikte, sivil toplum kuruluşlarıyla, ilçelere gideceğiz. Orada vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz. Birlikte iftar yapacağız" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Yusuf Başer ise bin 700 kişilik yemek hazırladıklarını belirterek, "Soframızda bereket oldu. Çokluk oldu. Bereket kervanımız sadece ilimizde değil tüm ilçelerimizde değişik günlerde olacak. İkramlarımız devam edecek. Bu organizasyon Yozgat'ımızda birliğin, beraberliğin, adresi olmuş olacak. İlçelerimize giderek, sivil toplumla, vatandaşlarımızla bir araya gelerek buluşma imkânı bulacağız" dedi.

Başer, projeyi Yozgat'ta ilk kez uyguladıklarını belirterek, "Eksiklerimiz, hatalarımız olabilir. Bunları görerek bir sonraki etkinliklerimizi tekrar etmemek kaydıyla programlarımızı daha düzenli ve planlı yapmaya gayret edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Yozgat'ta Böyle Coşkulu İftarı İlk Defa Yapıyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement