(YOZGAT)Türkiye'nin ilk Milli Parkı beyaza büründü - Son Dakika
Güncel

(YOZGAT)Türkiye'nin ilk Milli Parkı beyaza büründü

(YOZGAT)Türkiye'nin ilk Milli Parkı beyaza büründü Türkiye'nin ilk Milli Parkı Yozgat Çamlığı Milli Parkı, kar yağışı ile birlikte beyaza büründü.

26.11.2022 09:51  Güncelleme: 09:55

(YOZGAT) Türkiye'nin ilk Milli Parkı beyaza büründü

YOZGAT - Türkiye'nin ilk Milli Parkı Yozgat Çamlığı Milli Parkı, kar yağışı ile birlikte beyaza büründü. Yeşil ve beyaz örtü seyrine doyumsuz görüntüler oluşturdu.

Yozgat'ta mevsimin ilk karı yağdı. Kar yağışı özellikle Akdağmadeni ve Çayıralan ilçeleri ile il merkezinin yüksek kesimlerinde etkili oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğün sarı kod ile uyarıda bulunduğu iller arasında yer alan Yozgat'ta önce yağmur sonra da kar yağışı etkili oldu. Dün gece geç saatlere kadar il genelinde etkili olan sağanak yağış yerini sabaha karşı kar yağışına bıraktı. Kar kalınlığı özellikle yüksek kesimlerde 10 santimetreye ulaştı. Türkiye'nin ilk milli parkı olan Yozgat Çamlık Milli Parkı'nda kar yağışı sonrası seyrine doyumsuz görüntüler oluştu. Bazı vatandaşlar ve çocuklar da kartopu oynayarak karın tadını çıkardı. Kentte sağanak ve kar yağışının gün boyu aralıklara devam etmesi ve soğuk havanın etkili olması bekleniyor.

Kar yağışının bereket olduğunu söyleyen vatandaşlardan Servet Erciyes ise Yozgat'ta mevsimin ilk karı yağdı, ben de arabamı temizleyip işe gideceğim. 10 santimetreye kadar yağmış. Kar yağışı rahmet, bereket daha fazla yağmasını istiyorum" dedi.

(YOZGAT)Türkiye\'nin ilk Milli Parkı beyaza büründü
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel (YOZGAT)Türkiye'nin ilk Milli Parkı beyaza büründü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement