Yozgat Valisi Yazıcı, Hukuk Fakültesi Diplomasını Yıllar Sonra Aldı - Son Dakika
Güncel

Yozgat Valisi Yazıcı, Hukuk Fakültesi Diplomasını Yıllar Sonra Aldı

Yozgat Valisi Yazıcı, Hukuk Fakültesi Diplomasını Yıllar Sonra Aldı

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, 1984 yılında mezun olduğu İstanbul Üniversitesi (İÜ) Hukuk Fakültesi diplomasını Hamiyet çocuklarıyla birlikte aldı.

26.08.2013 12:50

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, 1984 yılında mezun olduğu İstanbul Üniversitesi (İÜ) Hukuk Fakültesi diplomasını Hamiyet çocuklarıyla birlikte aldı. Yıllar sonra diplomasını alan Vali Yazıcı, küçük yaşta babasını kaybettiğini ve zorluklarla okuduğunu anlatırken gözyaşlarını tutamadı.

Yozgat Valiliği ve Yozgat Belediyesi'nin Hamiyet (Koruyucu, Yetim Destek Projesi) çocukları ve annelerine yönelik düzenlediği "Hamiyet İstanbul Gezisi" kapsamında İstanbul Üniversitesi gezildi. Vali Yazıcı, İÜ Hukuk Fakültesi'nde düzenlenen törenle, 1984 yılında mezun olduğu İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi diplomasını, yemin ettikten sonra, İÜ Hukuk Fakültesi Sekreteri Ali Koca'nın elinden aldı. Duygusal anların yaşandığı diploma töreninde Vali Yazıcı, kendisinin de ilkokul 5. sınıfta babasını kaybettiğini ve zorluklarla okuduğunu anlatırken gözyaşlarını tutamadı.

Vali Yazıcı, duygulanarak yaptığı konuşmada, "İnsan bir anda yalnız kalıyor ve sahipsiz kaldığını düşünüyor. 'Ben nasıl okuyacağım' düşüncesi oluşuyor ama Mevla'nın takdiri bu. Kader hükmünü icra ediyor. Bazen bu dünyada zahmet görünen şey rahmettir. Hayırsız görünen şey, hayırlıdır. Aynı kaderi paylaştığım, hamiyet çocuklarımızı da Allah'ın izniyle güzel günler beklemektedir" dedi.

Maddi sıkıntılarla da olsa Hukuk Fakültesi'ni bitirdiğini anlatan Vali Yazıcı, "Erzurum Pasinler Lisesi'ni okurken Hukuk Fakültesi'ni kazandığımda, kendimi büyümüş hissettim. Üniversitenin giriş kapısına gelene kadar yanımda eniştem vardı. Tek başıma İstanbul'a gidemeyeceğimi düşünerek Erzurum'dan eniştemle beraber otobüsle gelmiştik. Gebze'den de amcamın oğlunu alarak 3 kişi ile üniversitenin kapısına geldik. Kapıdan içeri polisler sadece beni aldı. 'Ben ne yapacağım' diye kendi kendime düşünürken 100 metrelik yol kilometreler almıştı. Kaydımı yaptırdıktan sonra kendime özgüven geldi" diye konuştu.

Yazıcı, eğitim ve öğrenim hayatı süresince maddi zorluklar çekse de yıllar geçtikten sonra yüce Allah'ın kendisine kaymakamlık ve valilik makamlarını nasip ettiğini kaydetti. Üniversiteden aldığı mezuniyet belgesiyle sınavlara girdiğini anlatan Yazıcı, "1985 yılında kaymakam adayı oldum. 2012 yılı itibariyle de Yozgat Valisi olarak görev yapıyorum. Hamiyet çocuklarımızla İstanbul gezimizde Vali amcalarının okuduğu üniversiteyi gezmelerini istedim" dedi.

Hamiyet çocuklarıyla diplomasını almak istediğini vurgulayan Yazıcı, Hamiyet çocuklarının fakülte sıralarını görmesinin önemli olduğunu, çocukların hayallerini buna göre kurmalarını istedi. 30 yıl önce diploma töreni için çektirdiği fotoğrafı çocuklara gösteren Yazıcı, diplomasını alıp, mezuniyet cübbesini giyerek Hamiyet çocuklarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Programda Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Vali Yardımcısı Can Aksoy, İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş ve İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, diplomasını alan Vali Yazıcı'yı tebrik etti. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yozgat Valisi Yazıcı, Hukuk Fakültesi Diplomasını Yıllar Sonra Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement