Yerköy İlçesi'ne bağlı Saray Beldesi'nde bulunan Brezilya'nın Votormantim şirketine ait Yozgat Çimento Fabrikası'ndan istedikleri yükü alamayan kamyoncu esnafı, eylem yaptı.
Kamyonlarını Çimento Fabrikası önüne çeken kamyoncu esnafı, fabrika önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Saray Kamyoncular ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Mustafa Reşit Erbaş, çimento fabrikasının Saray Beldesi'nde bulunduğunu belirterek, şöyle dedi:
"Bizler Saray halkı olarak geçimini tarım, havancılık ve uzun zamandan beri nakliyecilik yaparak sağlıyoruz. Kooperatifimiz, Çimento Fabrikası'nın ihtiyacı olan klinker, tıras, kömür gibi taşıma işleri ile iştigal etmektedir. Ancak fabrika yönetiminin bizleri yok etmeye yönelik bir takım oyunların içine girmeye başladığını görüyoruz. Taşıma işlerini dışarıdan başkalarına verirken, bizlere vermemeye başladı. 'Saraylı ve Yerköylü nakliyeciler olarak bizler de dışarıdan gelen nakliyeciler ve trenin taşıdığı fiyatın aynısına, hatta daha aşağısına taşıyalım' diyoruz, bize vermiyorlar. Saraylı olarak biz fabrikanın tozunu yutuyoruz, tüm zararlarını biz çekiyor, fakat işlerini alamıyoruz."
Yaklaşık 200 araçlık nakliye filosu sahiplerinin mağdur edildiğini söyleyen Erbaş, şöyle devam etti:
"Bizler nakliyenin küçük bir bölümünü alıyoruz. Nevşehir Kalaba hattında 300 bin ton mal taşınacağı beyan edilmektedir. Bunun 140 bin tonunun tren ile taşınacağı söyleniyor, kalanını da onlar söylemiş olduğu fiyata talip olduğumuz halde bize verilmek istenmiyor."
Fabrika tozundan dolayı meyvecilik, tarım ve hayvancılığın yapılamadığını belirten belde sakinleri ise, fabrikanın insan sağlığına verdiği zararı kendi çevrelerinde yaşadıklarını belirterek, "Bu fabrikanın zararlarını bizler görüyoruz, ama işi başkaları alıyor. Kolumuzu kesseniz kanımızdan çimento tozu akıyor. Her yıl 30'lu yaşlarda kanserden, ülserden ölenlerimiz var. Hayvancılığı bıraktık. Nakliye sektörüne döndük. Bunların amacı üzüm yemek değil, bağcıyı dövmektir. Biz ekmeğimizin peşindeyiz, maliye borçlarımızı ödeyemiyoruz" dedi. - Yozgat
Son Dakika › Güncel › Yük Alamayan Nakliyeciler Eylem Yaptı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.