Yunan Geline Türk Usulü Kına Gecesi - Son Dakika
Güncel

Yunan Geline Türk Usulü Kına Gecesi

Yunan Geline Türk Usulü Kına Gecesi

Çanakkale'nin Erenköy Beldesi'nden mübadele döneminde Yunanistan'a göç eden ailelerin çocuklarından 60 yaşındaki Angelos Frantzi, kızı Mariana ve damadı Spiros Tassios için Türk usulü kına gecesi düzenledi.

05.01.2013 11:42

Çanakkale'nin Erenköy Beldesi'nden mübadele döneminde Yunanistan'a göç eden ailelerin çocuklarından 60 yaşındaki Angelos Frantzi, kızı Mariana ve damadı Spiros Tassios için Türk usulü kına gecesi düzenledi. Kızına bindallı giydirip ellerine kına yaktıran Angelos Frantzi, "Çanakkale ile bağlarımız fiziken kopmuş olsa bile yüreğimiz hep atalarımızın yaşadığı bu topraklarda" dedi.

Selanik'in turistik Asprovalti Beldesi'nin belediye eski başkanı olan Angelos Frantzi, 35 konuğu ile Çanakkale merkezdeki Truva Otel'de kına gecesi düzenledi. 15 gün önce Yunanistan'da evlenen Mariana- Spiros Tassios çifti için düzenlenen Türk usulü kına gecesine Erenköy Belediye Başkanı CHP'li Alaattin Özkurnaz ile Erenköy- Asprovalti arasındaki iletişimi sağlayan gönüllü kültür elçisi Çanakkale Devlet Hastanesi hekimlerinden Dr. Naci Hasanefendi de katıldı. Bindallı giydirilen gelin 'Yüksek yüksek tepelere ev kurmasınlar' türkü eşliğinde salona girdi. Herkesin duygulandığı anlarda geline kına yakıldı. Ardından da Yunan çift karşılıklı göbek attı.

Yunan gelin Mariana, Türk geleneklerini çok beğendiğini söyledi. Mariana Tassios, "Bu geceyi yaşamaktan oldukça mutluyum" dedi. Damat Spiros Tassios da turizm işiyle uğraştığı için sık sık Türkiye'ye geldiğini ve Türk geleneklerini yaşayarak kuracağı ailenin temelini atmaktan mutlu olduğunu söyledi. Angelos Frantzi ise "Mükemmel bir akşam yaşadım. Çanakkale ile bağlarımız fiziken kopmuş olsa bile yüreğimiz hep atalarımızın yaşadığı bu topraklarda. Çanakkale'de ailemin geçmişini bilen mükemmel dostların olması, Çanakkale ile bağlantılarımızı daha da güçlendiriyor. Kızıma Türk usulü kına gecesi ile ikinci bir düğün yapmış oldum" dedi.

Erenköy Belediye Başkanı Alaattin Özkurnaz da Selanik yakınlarındaki turistik Asprovalti beldesinin kendilerinin kardeş kenti olduğunu belirtti. Asprovalti'de yaşayan onlarca ailenin kökenlerinin Erenköy'de olduğunu kaydeden Özkurnaz, "Kardeş kentimiz ile bağlarımız her geçen yıl artıyor. Yaklaşık 10 yıldır beldemizin eski yaşayanları olan Asprovaltililer ile büyük bir dostluk içindeyiz. Kardeş kentin eski belediye başkanı olan Angelos Frantzi'nin kızı için adeta ikinci bir düğün yaptık. Konuklarımız mutlu oldular" diye konuştu. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yunan Geline Türk Usulü Kına Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement