Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Laukakis - Son Dakika
Güncel

Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Laukakis

Yunanistan\'ın Ankara Büyükelçisi Laukakis

Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Kyriakos Laukakis, "Yunanistan Türkiye'nin AB'ye katılım sürecini destekliyor. Umarım tüm gerekli şartlar bir an önce karşılanır ve Türkiye de bir an...

11.11.2013 14:00

Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Kyriakos Laukakis, "Yunanistan Türkiye'nin AB'ye katılım sürecini destekliyor. Umarım tüm gerekli şartlar bir an önce karşılanır ve Türkiye de bir an önce AB ülkesi olur" dedi.

Laukakis, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ü makamında ziyaretinde yaptığı açıklamada, Trabzon'da bulunmaktan büyük onur duyduğunu, son yıllarda Türkiye ile Yunanistan arasında gözle görülür, iyi ilişkiler olduğunu söyledi.

Yunanistan'ın Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecini desteklediğini dile getiren Laukakis, "Yunanistan Türkiye'nin AB'ye katılım sürecini destekliyor. Umarım tüm gerekli şartlar bir an önce karşılanır ve Türkiye de bir an önce AB ülkesi olur. Bunu çok isteriz" dedi.

Laukakis, son yıllarda iki ülke arasında ekonomik, kültürel ve ticaret anlamında pek çok şeyin başarıldığını, bunun daha fazlasının da yapılabileceğini belirterek, ilişkilerin karşılıklı geliştirilmesi gerektiğine işaret etti.

Trabzon'un Türkiye'nin önemli bir noktasında yer alan, güzel bir kent olduğunu ifade eden Laukakis, "Valiliğe gelmeden önce Sümela, Ayasofya ve bazı tarihi anıtları ziyaret etme imkanı buldum. Sümela, Ayasofya gibi tarihi mekanlar hem Yunanistan hem de diğer ülkeler için çok büyük ilgi çeken, görülmesi gereken turistik yerler" diye konuştu.

-"AB'ye üyelik sürecinde Yunanistan'ın Türkiye'ye destek vermesi önemli bir gelişme"

Vali Abdil Celil Öz ise Yunanistan ile Trabzon arasındaki ilişkilerin geçmişe dayandığına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Trabzon ile Yunanistan arasındaki bağ aslında daha farklı. Geçmişte yaşanan pek çok ortaklık yanında özellikle bu bölgeden Yunanistan'a Yunanistan'da Türkiye'nin pek çok iline ve bölgeye göçle gelen nufus ve bu nufusun kültürel, siyasi bağları var. Özellikle mübadele dolayısıyla buradan Yunanistan'a Yunanistan'dan da buraya gelenler ciddi bir kültürel zenginlik oluşturdu. AB'ye üyelik sürecinde Yunanistan'ın Türkiye'ye destek vermesi önemli bir gelişme."

Son yıllarda iki ülke arasında turizm alanındaki gelişmelere de işaret eden Vali Öz, "Son yıllarda Türkiye'nin bütün bölgelerinin yanı sıra Karadeniz Bölgesi'ne Yunanistan'dan turist olarak gelenler de bu bağı güçlendiriyor. Türkiye'den de Yunanistan'a, Batı Trakya'ya yoğun ziyaretci trafiği var. Bu durum ilişkilerimizin gelişmesine katkı sağlıyor" dedi.

Ziyaret sonrası Vali Öz ve konuk Büyükelçi Laukakis, birbirlerine çeşitli hediyeler verdi.

Muhabir: Tuncay Bekar

Yayınlayan: Murat Kaban

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Laukakis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement