Yunus Emre Enstitüsü, Nijerya'da Geleneksel El Sabunu Yapımı Atölyesi Düzenledi - Son Dakika
Güncel

Yunus Emre Enstitüsü, Nijerya'da Geleneksel El Sabunu Yapımı Atölyesi Düzenledi

Yunus Emre Enstitüsü, Nijerya\'da Geleneksel El Sabunu Yapımı Atölyesi Düzenledi

Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Nijerya'da düzenlediği etkinlikte, yabancı misyon şefleri ve eşlerine Türk kültüründeki aroma terapi ve geleneksel sabun yapımı hakkında bilgi verdi. Osmanlı döneminde kullanılan aroma terapi ile yapılan macun ve ilaçlar, lavanta, gül ve kantaron yağlarının farklı amaçlarla kullanımı anlatıldı. Katılımcılar, Türkiye'de uygulanan üç teknikle geleneksel sabun yapımını deneyimledi ve Türk kahvesi, lokum ve çay ikram edildi.

22.04.2024 19:28

Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Nijerya'da geleneksel el sabunu yapımı atölyesi düzenledi.

Nijerya'nın başkenti Abuja'daki YEE'de düzenlenen etkinliğe yabancı misyon şefleri ve eşleri katıldı.

Türk kültüründeki aroma terapi ve geleneksel aktarlık hakkında bilgi verilen etkinlikte, Osmanlı döneminde aroma terapi ile hangi macun ve ilaçların yapıldığı, lavanta, gül, kantaron yağlarının sabun, koku ve kozmetik alanlarının dışında nasıl ve hangi amaçlarla kullanıldığı anlatıldı.

Türkiye'de uygulanan üç teknikten de bahsedilen etkinlikte, katılımcılar bu tekniklerle geleneksel sabun yapımını deneyimledi.

Sıcak kum üzerinde Türk kahvesinin yapılışı gösterilerek kahvenin Türk kültüründeki yeri aktarılan etkinlikte, katılımcılara Türk lokumu ve çayı da ikram edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yunus Emre Enstitüsü, Nijerya'da Geleneksel El Sabunu Yapımı Atölyesi Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement