"Yunus Emre Sevgi ve Kardeşlik Günleri" Etkinliği - Son Dakika
Güncel

"Yunus Emre Sevgi ve Kardeşlik Günleri" Etkinliği

"Yunus Emre Sevgi ve Kardeşlik Günleri" Etkinliği

Etkinlikler kapsamında Iraklı öğrenci Aybek Nevzat'ın "Ben Seni Görmeden Sevdim" adlı şiir okuması, duygusal anlar yaşattı

08.11.2013 13:57

Eskişehir'de düzenlenen "Yunus Emre Sevgi ve Kardeşlik Günleri" etkinliğinde, Iraklı öğrenci Aybek Nevzat'ın "Ben Seni Görmeden Sevdim" adlı şiiri okuması duygulu anlar yaşanmasına neden oldu.

Açelya Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Pınar Saylan, bir restoranda gerçekleştirilen Yunus Emre Sevgi ve Kardeşlik Günleri'nin açılış programında yaptığı konuşmada, çağdaş ülkelerin, "erdemli toplum olmak" adına hedeflerine insanı koymak durumunda olduğunu belirtti.

Bugüne kadar topluma sosyal fayda sağlayacak etkinlikler düzenlediklerini anlatan Saylan, söz konusu programın da, bunlardan biri olduğunu ifade etti.

Konuşmanın ardından Anadolu Üniversitesi'nde öğrenim gören Kırgızistanlı Saltanat Moldoeva dans gösterisi sundu, Azerbaycanlı Ülker Aliyeva da bir şarkı seslendirdi. Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Iraklı Aybek Nevzat ise "Ben Seni Görmeden Sevdim" adlı şiiri okudu. Nevzat'ın okuduğu şiir, programa katılan bir çok kişinin duygusal anlar yaşamasına sebep oldu.

Ayrıca, üniversite öğrencilerinin halk oyunları gösterisi sunduğu etkinliğe destek olan sivil toplum örgütleri, diğer kuruluş ve kişilere birer plaket verildi.

Kimse Yok mu Derneği'nin 3 bin kişiye aşure dağıtımı yaptığı programa, AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, Vali Yardımcısı Azmi Çelik, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlik kapsamında Kırgızistan, Türkmenistan, Azerbaycan'ın yanı sıra Türkiye'den birçok kente özgü yöresel yemeklerin ve Türk kültürünün tanıtıldığı stantlar, yoğun ilgi gördü.

Yunus Emre Sevgi ve Kardeşlik Günleri kapsamında iki gün boyunca seminer, konser gibi çeşitli faaliyetlerin de gerçekleştirileceği bildirildi. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Yunus Emre Sevgi ve Kardeşlik Günleri' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement