Yurda Bırakılan 3 Kardeşe Dedeleri Koruyucu Aile Oldu - Son Dakika
Güncel

Yurda Bırakılan 3 Kardeşe Dedeleri Koruyucu Aile Oldu

Yurda Bırakılan 3 Kardeşe Dedeleri Koruyucu Aile Oldu

Tokat'ın Turhal ilçesinde anne-babaları boşanınca yurda verilen 3 kız kardeşe, dedeleri 58 yaşındaki Mehmet Tanyeri sahip çıkarak koruyucu aile oldu.

29.08.2014 11:16

Tokat'ın Turhal ilçesinde anne-babaları boşanınca yurda verilen 3 kız kardeşe, dedeleri 58 yaşındaki Mehmet Tanyeri sahip çıkarak koruyucu aile oldu.

Turhal ilçesinde yaşayan Mehmet ve Ayten Tanyeri çiftinin 3 çocuğundan biri olan H.T. 2005 yılında N.Ö ile hayatını birleştirdi. İstanbul'da yaşayan çiftin daha sonra 2006 yılında Aleyna, 2007 yılında Cansu Nur ve 2009 yılında Merve ismini verdikleri kız çocukları dünyaya geldi. Fakat çift 2010 yılının Aralık ayında geçimsizlik yüzünden boşanma kararı aldı. Alınan karar sonrası çift boşandı. Ardından 3 kardeş anne N.Ö.'ye verildi. Fakat bir süre sonra Turhal'a gelen anne N.Ö. çocuklarına bakamayınca, 2011 yılında Turhal Yetiştirme Yurduna verdi. Ancak torunlarının yetiştirme yurdunda kalmasını istemeyen emekli güvenlik görevlisi Mehmet Tanyeri, geçen yıl Eylül ayında Turhal Yetiştirme Yurdu'na koruyucu aile olmak için başvurdu. Mehmet Tanyeri'nin bu isteğine yetkililer olumlu cevap verdi. Mehmet Tanyeri, 3 yıldır yurtta kalan torunlarını alarak ilçe merkezinde yaşadığı eve getirdi. Torunlarına evinde özel oda hazırlayan Mehmet Tanyeri, onlarla yakından ilgilenmeye başladı.

ORADA DURMALARINA DAYANAMIYORDUM

Oğlunun eşinden ayrıldıktan sonra torunlarının yurda verilmesine çok üzüldüğünü anlatan Mehmet Tanyeri, Duydum ki yetiştirme yurdundaki çocuklara koruyucu aile olunabiliyor. Bizim de torunlarımız yurttaydı. Neticede dedesiyim ben. Tabi ki onlar benim canım ciğerim. Onun için onları almak zorunda hissettim kendimi, içimden geldi. Daha sonra çocuklarımı aldım. Zaten dayanamıyordum orada durmalarına dedi. Torunlarının gelmesiyle birlikte evlerinin şenlendiğini söyleyen Tanyeri, Ev sanki bayram yeri gibi. Okullarına ben getirip götüreceğim inşallah. Her şeylerini dört dörtlük yapmaya çalışıyorum. diye konuştu.

Çocukların babası H.T.'nin İstanbul'da çalıştığı, annelerinin N.Ö.'nin ise başka bir evlilik yaptığı öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yurda Bırakılan 3 Kardeşe Dedeleri Koruyucu Aile Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement