Yürek Burkan Görüntü - Son Dakika
Güncel

Yürek Burkan Görüntü

Yürek Burkan Görüntü

Fatih'te 36 yaşındaki 5 çocuklu anne, ev kirasını ödemediği gerekçesiyle kapı dışarı edildi.

24.07.2011 03:30  Güncelleme: 10:39

Haber - Kamera: İbrahim AKTÜRK - İstanbul DHA

*Fatih'te 36 yaşındaki 5 çocuklu anne, ev kirasını ödemediği gerekçesiyle kapı dışarı edildi. 2 yaşındaki kızı Sedanur ile birlikte 2 haftadır sokakta uyuduğunu söyleyen acılı anne, 'Küçük çocuğumla birlikte son çare olarak sokakta ölümü bekliyorum" dedi.

'ÇOCUĞUMU BABASI GÖRMEDİ"

Yurdagül Pekgöz ismindeki kadın, eşinin iki seneden beridir ortalıkta olmadığını, Kübra(16), Eylem(14), Ramazan(12) ve Helin(10) isimli çocuklarının kendisinden ayrı yaşadığını belirterek 'Sokakta benimle beraber yaşayan kızım 2 yaşında. Babası bu çocuğumu hiç görmedi. 4 tane çocuğum Çanakkale Çocuk Esirgeme Kurumu'nda kalıyor. Eşim başka bir kadınla yaşıyor. Kocamı iki seneden fazla zamandır görmüyorum. Ev kirasını ödeyemediğim için sokakta kalıyorum" dedi.

'SAĞLIK GÜVENCEM OLDUĞU İÇİN YARDIM ETMEDİLER"

2 haftadan bu yana geceleri çocuğuna ve kendisine herhangi bir zarar gelmemesi için güvenli ve kalabalık ortamları tercih ettiğini söyleyen anne, 'Bana ve çocuğuma zarar gelmesin diye güvenlik ekiplerinin bulunduğu yerde kalmaya çalışıyorum. Hastanelerde kalıyordum. Ancak hastanedeki güvenlik görevlileri beni hastaneden çıkardı. Valiliğe ve belediyeye yardım için başvuruda bulundum. Ama eşimden dolayı sağlık güvencem olduğu için yardım edemeyeceklerini söylediler. Keşke sağlık güvencem olmasaydı. Şu anda kendi halimden utanıyorum. Başvuracak başka yerim kalmadı. Yapacak bir şeyim yok" diye konuştu.

'ÇOCUKLARIMI TERK ETMEDİĞİM İÇİN AKRABALARIM BENİ DIŞLADI"

5 çocuğundan vazgeçmediği için akrabaları tarafından dışlandığını belirten acılı anne, 'Akrabalarıma sığınmak istedim. Ancak onlar da çocuklarımdan dolayı beni istemediler. 'O çocukları bırak, seni evlendirelim' dediler. Ama ben bu duruma karşı çıktım. Akrabalarım beni dışladılar. Tekrar evlenmemi istediler. Son çarem ölüm. Küçük çocuğumla birlikte ölümü bekliyorumö dedi.

'YETKİLİLER YARDIMCI OLSUN"

Genç kadına yolda rastladığını belirten Levent Asan ismindeki vatandaş ise 'Biz bayanı yolda geçerken gördük. Çocuğun biberonunu gördüm. Biberonu boştu. Dilenci tipi yoktu. Bir vatandaş olarak görevimi yapmaya çalıştım. Çocuğun mamasını aldım. Buradan yetkililere sesleniyorum; yardımcı olsunlar. Umarım duyarlı vatandaşlar olur da bu bayana çocuğuyla birlikte yardım ederler" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yürek Burkan Görüntü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement