Yusufeli Barajı sahasında yaban keçileri görüntülendi - Son Dakika
Güncel

Yusufeli Barajı sahasında yaban keçileri görüntülendi

Yusufeli Barajı asfalt plenti şantiyesi, yaban keçilerinin uğrak noktası haline geldi. Baraj yakınlarında bulunan şantiye çalışanları, her gün yaban keçilerini ağırlıyor. Keçilerin sürü halinde gezmeleri ve insanlardan kaçmamaları dikkat çekiyor.

10.10.2023 12:45  Güncelleme: 12:48

Yusufeli Barajı sahasında yaban keçileri böyle görüntülendi

ARTVİN - Yusufeli barajı asfalt plenti şantiyesi yaban keçilerinin uğrak noktası haline geldi.

Artvin'in Yusufeli ilçesinde Çoruh nehri üzerinde yapımı tamamlanan ve elektrik üretimi için gün sayan Türkiye'nin en yüksek Yusufeli Barajı bugünlerde yaban keçilerinin uğrak noktası oldu. Yusufeli eski ilçe merkezinin olduğu bölgenin de sularla kaplanan vadi yaban hayatı için de doğal yaşam alanları oluşturdu. Baraj yakınlarında hizmet veren İl Özel İdaresi asfalt plenti şantiyesi çalışanları her gün yaban keçilerini şantiye içerisinde ağırlıyor.

Adeta yer çekimine meydan okuyan yaban keçileri sürü halinde geziyor. Su ve taşlardan tuz ihtiyaçlarını gidermek için sürüler halinde bu tehlikeyi göze alan keçilerin zorlu yolculuğu görüntülenirken, insanlardan kaçmamaları dikkat çekiyor.

Özellikle sarp ve dik yamaçlarda yaşayıp, besinlerini bu şekilde karşılamalarıyla bilinen keçileri, zayıf ve çevik bedenleri sayesinde neredeyse 90 derecelik dik bir açı gibi görünen yamaçlara bile kolayca tırmanabiliyor.

Yusufeli Barajı sahasında yaban keçileri görüntülendi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yusufeli Barajı sahasında yaban keçileri görüntülendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement