Zambak Yayınları'ndan Ders Kitapları Hakkında Açıklama - Son Dakika
Güncel

Zambak Yayınları'ndan Ders Kitapları Hakkında Açıklama

Zambak Yayınları\'ndan Ders Kitapları Hakkında Açıklama

Zambak Yayınları ders kitaplarından İstiklal Marşı ve Öğrenci Andı'nın çıkarıldığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

22.08.2013 17:49  Güncelleme: 17:51

Zambak Yayınları Ürün Müdürü Mehmet Karagöllü, yaptığı açıklamada, bazı yayın organlarında Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir'in açıklamaları kaynak gösterilerek, "öğrencilere dağıtılacak ders kitaplarından İstiklal Marşı ve Öğrenci Andı'nın çıkarıldığı" yönünde haberlerin yer aldığını belirtti.

Konuyla ilgili yönetmelikte, "İlköğretimin 1, 2 ve 3'üncü sınıflarına ait kitaplarda, yaprağın ön yüzünde Türk Bayrağı ile birlikte İstiklal Marşı'nın ilk iki kıtası; yaprağın arka yüzünde Öğrenci Andı; üçüncü yaprağın ön yüzünde Atatürk resmi ve resmin alt kısmında Mustafa Kemal Atatürk yazısı bulunur…" ibaresinin Ders Kitabı ve Çalışma Kitabını kapsadığını vurgulayan Karagöllü, bunların Öğretmen Kitaplarında da kullanılmasının istenmediğini kaydetti.

Karagöllü, "Zambak Yayınları tarafından hazırlanan İlköğretim 1. sınıflara yönelik Türkçe-1 Ders ve Çalışma Kitabı, Okuma Yazma Öğreniyorum Kitabı ve Öğretmen Kılavuz Kitabı, yönetmelikte talep edilen bilgiler ışığında hazırlanmıştır. Yani öğrencilere dağıtılan ders kitaplarının hepsi yönetmeliğe uygun olarak İstiklal Marşı, Atatürk resmi ve Andımız kullanılarak dağıtılmıştır. Öğretmen Kılavuzu'nda ise böyle bir şart aranmadığı için, Talim Terbiye Kurulu'nun onayladığı şekliyle basılmış ve dağıtılmıştır'' dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliği'ni dikkate almadan yayınları üretmelerinin mümkün olmadığının altını çizen Karagöllü, Bakanlığın ücretsiz olarak dağıttığı kitapların hepsinin yayınevleri tarafından hazırlanıp Talim Terbiye Kurulu'na teslim edildiğini, titiz incelemeler sonucu onaylandığını, onaylanan asıl nüshalara uygun olarak birebir çoğaltılıp dağıtıldığını bildirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Zambak Yayınları'ndan Ders Kitapları Hakkında Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement