"Zamların Geri Alınması İçin Dava Açıldı" - Son Dakika
Güncel

"Zamların Geri Alınması İçin Dava Açıldı"

"Zamların Geri Alınması İçin Dava Açıldı"

ÇETKODER Genel Başkanı Göktaş, AK Parti'nin zengin ve fakirden eşit alınan ÖTV, KDV gibi vergileri yükseltmeye çalıştığını belirterek, Danıştay'a dava açtı.

03.10.2012 13:36  Güncelleme: 13:38

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, AKP iktidarının zengin ve fakirden eşit alınan ÖTV, KDV gibi vergileri yükseltmeye çalıştığını belirterek, vatandaşın alım gücünün düştüğünü ve bu zamların gerek vergilerde, gerek harçlarda haksız ve adaletsiz olduğunu öne sürdü Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) son zamların geri çekilmesi için Danıştay'a dava açtı. ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, AKP iktidarının zengin ve fakirden eşit alınan ÖTV, KDV gibi vergileri yükseltmeye çalıştığını belirterek, vatandaşın alım gücünün düştüğünü ve bu zamların gerek vergilerde, gerek harçlarda haksız ve adaletsiz olduğunu öne sürdü.

Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, AKP hükümetinin geçtiğimiz günlerde akaryakıt ve doğalgaz başta olmak üzere tapu harçlarına da zam yaptığını hatırlattı. Bunun yanı sıra dolaylı vergiler ile de adil olmayan bir şekilde vatandaştan gelir tahsil etmeye devam edildiğini belirten Göktaş, hükümetin zengin ve fakirden ÖTV, KDV gibi vergileri yükseltmeye çalıştığını vurguladı. ÖTV, KDV gibi vergilerin Anayasa'nın 73. maddesine aykırı olduğu için dolaylı vergi değil, dolaylı soyguna dönüştüğünü hatırlatan Göktaş, vatandaşın alım gücünün düştüğünü bildirdi.

Göktaş açıklamasında "Bu zamlar geri çekilmeli, harçlar ve vergiler gözden geçirilmelidir seslenişimizi duyan olmadı. Bu bağlamda artık bu adil olmayan, anayasaya aykırılık teşkil eden dolaylı vergi adı altındaki vergiler için ve ayrıca akaryakıt ile doğalgaz ve tapu harçları için konan zamların geri çekilmesi amacıyla sabah saat 9.00 itibari ile Danıştay'a davamızı açtık. Tüm tüketici durumunda olan vatandaşlarımız adına, üyelerimiz ve gönüllülerimiz adına açtığımız davanın takipçisi olacağız" dedi.

(İLY/ORH) - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 'Zamların Geri Alınması İçin Dava Açıldı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement