Zehirlemeye Pankartlı Tepki - Son Dakika
Güncel

Zehirlemeye Pankartlı Tepki

Zehirlemeye Pankartlı Tepki

Adatepe mevkiinde yaşayan ve evinin kapılarını deniz görmemiş çocuklara açarak devlet tarafından "teşekkür" ile onurlandırılan Zeynep Dirvana'nın iki kedisi ve iki köpeği zehirlendi.

05.07.2011 16:05

Muğla'nın Marmaris İlçesi'ne bağlı Bozburun Beldesi'nde Adatepe mevkiinde yaşayan ve evinin kapılarını deniz görmemiş çocuklara açarak devlet tarafından "teşekkür" ile onurlandırılan Zeynep Dirvana'nın iki kedisi ve iki köpeği zehirlendi. Dirvana bu durumu, evi ve aynı zamanda Bozburun Yat Kulüp ile Butik Oteli'nin önüne "Köpek ve kedilerimi zehirleyenleri kınıyorum" yazılı bez pankart asarak kınadı.

1950'li yıllarda keşfettikleri Bozburun'a 1980'de yerleşen Zeynep Dirvana'nın iki kedisi ile iki köpeğinin peşpeşe bahçede ölü bulunması üzerine hayvanlara otopsi yaptırıldı. Kedi ve köpeklerin zehirlendiğinin ortaya çıkması üzerine, Zeynep Dirvana ilginç bir protesto eylemi geliştirdi. 4 yılda Çocuk Esirgeme Kurumu'nda yetişen 116 deniz görmemiş çocuğu evinde misafir eden, bu nedenle de "Devlet Teşekkürü" ile onurlandırılan, Çocuk Esirgeme Genel Müdürlüğü tarafından "Altın Madalya" verilen Zeynep Dirvana iki yıldır hizmet veren Bozburun Yat Kulüp ve Butik Oteli'nin önüne "Köpek ve kedilerimi zehirleyenleri kınıyorum" yazılı bez pankart astı.

Ünlü cerrah ve denizcilerin piri olarak anılan merhum Prof. Dr. Süleyman Dirvana'nın eşi olan Zeynep Dirvana, "Biz burada kedi ve köpeklerimizle sakin ve huzurlu bir ortam içinde yaşıyorduk. Kimseye zararımız yoktu. Buraya tatile gelen çocuklarımızın da gözbebeği olan bu hayvanlarımdan ne istediler? Onlar bizim sürekli misafirlerimiz ve senelerdir adeta mekanla bütünleşen dostlarımızdı. Cansız vücutlarını peşpeşe bulunca adeta yıkıldım. Bunun bir zehirlenme olacağını düşünerek otopsi yaptırdım ve düşüncemde haklı çıktım. Bunu kim ve neden yapar? Onlara zararı olmadığı gibi kendi mekanımızdan dışarı çıkmazdı ki" dedi.

"ÇARESİZLİĞİMİ PANKARTA YANSITTIM"

Dirvana, kedi ve köpeklerinin ölümünde kim veya kimlerin suçlu olduğunu bilmediğini ve çaresizlikten ne yapacağını şaşırdığını belirterek, "Hiç değilse üzüntümü birileriyle paylaşayım ve gelecekte yine bu tür olaylar açısından insanları duyarlı olmaya davet edeyim düşüncesiyle böyle bir yazı hazırlayıp astım. Bir nevi isyanımı afişe taşıdım. Tabii ki yerlerine yenilerini alacağım. Öyle sanıyorum ki benim kadar Bozburun'da yaşayan hayvan dostlarını da bu olay son derece üzmüştür" diye konuştu. - Muğla/ Marmaris

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zehirlemeye Pankartlı Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement