Zehirli Köfteyle Katliam - Son Dakika
Güncel

Zehirli Köfteyle Katliam

Zehirli Köfteyle Katliam

İzmir'in Menderes İlçesi Görece Köyü ve Özdere Mahallesi'nde çok sayıda köpek ve kedi zehirlendi.

29.12.2011 12:36  Güncelleme: 14:44

İzmir'in Menderes İlçesi Görece Köyü ve Özdere Mahallesi'nde çok sayıda köpek ve kedi zehirlendi. Baktıkları köpeklerin atılan zehirli yiyeceklerle can çekişerek öldüğünü gören Görece köylüleri, durumu İzmir'deki hayvansever derneklerine bildirip yardım istedi.

Bölgeye giden hayvanseverler gördükleri manzara karşısında şoke oldu. Haytap İzmir Temsilcisi Esin Önder hem Menderes Görece hem de Özdere'de çok sayıda köpek ve kedinin zehirli köftelerle acı içinde öldürüldüğünü söyledi. Önder, "Bundan önce Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün'e elimizde zeytin dalı ile gidip artık bu ilçede hayvan katliamların durdurulması için yardım istedik. Bize iki veteriner işe alıp bir daha böyle üzücü olayların yaşanmayacağına dair söz verdi. Fakat verilen sözler tutulmadı. Görece köylülerinin evlerinde önünde bahçelerinde baktığı köpekler zehirlendi. 30'a yakın ve kedi bu katliamda can verdi. Ardından bu katliam özdere'de devam etti. Bu katliamların artık son bulmasını istiyoruz. Özdere'de ölen köpekler arasında barınaktan sahiplenen de var. Bu masum hayvanlara yapılan katliamların durdurulmasını istiyoruz. Bu masum hayvanların hakkını aramak için her türlü yasal yola başvuracağız" dedi.

Önder, insanların çıkarılan yasaya rağmen hayvan öldürmekten korkmadığını söyledi. Esin Önder, "Hiç kimse hayvanları korumak için çıkarılan 5199 sayılı yasadan korkmuyor, öldürmeye devam ediyor. Artık bu yasa önemini yitirmiştir. Bu yasayı çıkartanlara sesleniyoruz. Haydi öldürülen masum hayvanlar için bir şeyler yapın. Bu güne kadar ne yaptınız da bugünden sonra yapacaksınız?" diye konuştu. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zehirli Köfteyle Katliam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement