Zekeriya Öz'ün Suç Duyurusuna Takipsizlik - Son Dakika
Güncel

Zekeriya Öz'ün Suç Duyurusuna Takipsizlik

Meslekten ihraç edilen eski savcı Zekeriya Öz'ün, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarla kendisine hakaret ettiği iddiasıyla Sedat Peker hakkında yaptığı suç duyurusu, takipsizlikle sonuçlandı.

17.12.2015 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meslekten ihraç edilen eski savcı Zekeriya Öz'ün, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarla kendisine hakaret ettiği iddiasıyla Sedat Peker hakkında yaptığı suç duyurusu, takipsizlikle sonuçlandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan takipsizlik kararında, Zekeriya Öz'ün avukatı aracılığıyla, Sedat Peker'in Twitter üzerinden kendisine hakaret ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğu anlatıldı.

Bu kapsamda soruşturma başlatıldığı belirtilen takipsizlik kararında, Sedat Peker'in 18 Haziran'da Twitter hesabından bazı paylaşımlarda bulunduğunun tespit edildiği aktarıldı.

Takipsizlik kararında, Zekeriya Öz'ün kamuoyu tarafından Ergenekon, Balyoz gibi davaların soruşturmalarını yapan, iddianamelerini hazırlayan Cumhuriyet Savcısı olarak tanındığı kaydedildi.

Öz'ün, bir kısım yasal ve etik olmayan icraatları nedeniyle HSYK tarafından açığa alındığı belirtilen takipsizlik kararında, savcı Öz'ün halen yurtdışında kaçak olduğu ve hakkında yakalama kararı bulunduğu anımsatıldı.

Takipsizlik kararında, Sedat Peker'in savunma ve iddialarına göre, kendisi hakkında Ergenekon davasında kumpaslar ve sahte delillerle 10 yıl hapis cezası verildiğini ve bu dosyanın da Yargıtay'da olup henüz kesinleşmediğini savunduğu belirtildi.

Twitter üzerinden yapılan paylaşımların Peker tarafından yazılmış olduğunun anlaşıldığı belirtilen takipsizlik kararında, şunlar kaydedildi:

"Söz konusu paylaşımlar, kimliği ve mesleği gereği tarafsız ve adaletli olması gereken bir hukuk adamının bu özelliklerini kaybedip, kendi inanç ve dünya görüşüne hizmet etmek amacıyla yapmış olduğu icraatlara karşı bir tepki, bir karşı koyma ve bir şiddetli eleştiri maksadıyla ve hakaret kastı taşımadan yazılan yazılar olarak değerlendirilmiştir."

Takipsizlik kararında, Peker'in yaptığı paylaşımlarda hakaret suçu unsurlarının oluşmadığı, bu sözlerin manevi tazminata konu olabileceği sonuç ve kanaatine varıldığı belirtilerek, kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiği bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zekeriya Öz'ün Suç Duyurusuna Takipsizlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement