Zimmet Şikayetinde Bulundu, Kendisi de Ceza Aldı - Son Dakika
Güncel

Zimmet Şikayetinde Bulundu, Kendisi de Ceza Aldı

Zimmet Şikayetinde Bulundu, Kendisi de Ceza Aldı

ESOB Başkanı Rasim Fırat ve yönetimdeki 7 üye, zimmet iddiasıyla yargılandıkları 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 4 yıl 2'şer ay hapis cezasına çarptırıldı.

06.09.2012 16:15  Güncelleme: 16:12

Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat ve yönetimdeki 7 üye, zimmet iddiasıyla yargılandıkları 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 4 yıl 2'şer ay hapis cezasına çarptırıldı. Başkan ile yöneticileri şikayet eden başkan yardımcısı Hikmet Karaca da yönetimde olduğu ve evraklarda imzası bulunduğu gerekçesiyle aynı cezayı aldı. Dava dosyası, Yargıtay'a gönderildi.

ESOB eski Başkan Yardımcısı Hikmet Karaca, yönetim kurulu başkan ve üyelerini görevi kötüye kullandıkları, zimmetlerine para geçirdikleri iddasıya Cumhuriyet Savcılığına şikayet etti. Savcılığın yaptığı soruşturma sonrası şikayetçi Hikmet Karaca'nın da aralarında bulunduğu ESOB Başkanı Rasim Fırat, Genel Sekreter Cüneyt Acır, yönetim kurulu üyeleri Hanefi Topçuoğlu, Mustafa Kumbasar, Nusret Zengin, Fatih Çiftçi ve Zeki Pınar hakkında 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istemi ile Birinci Ağır Ceza Mahkemes'ine dava açıldı.

Savcı tarafından hazırlanan iddianamede, ESOB Birlik Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Genel Sekreterin 2006 yılında Avrupa Birliği fonları ile desteklemek üzere düzenledikleri ayakkabıcılık eğitim kursu kapsamında hibe olarak gönderilen 83 bin Euro'dan 33 bin Euoru'yu zimmetlerine geçirdikleri ileri sürüldü.

Görev yaptığı süre içerisinde hibe edilen paranın nereye harcandığı yönünde bilgilendirilmediğini ileri süren şikayetçi Hikmet Karaca, "Hibe edilen para babamın parası değil. Başkan Fırat'tan denetime izin vermediği gibi beni de üyelikten çıkardı" dedi.

Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen karar duruşmasında ESOB Başkanı Rasim Fırat ile birlikte Hikmet Karaca, Cüneyt Acır, Hanefi Topçuoğlu, Mustafa Kumbasar, Nusret Zengin, Fatih Çiftçi ve Zeki Pınar, görevi kötüye kullanmak suçundan beraat etti. Mahkeme heyeti, duruşmalara tutuksuz olarak katılan 8 sanığı TCK 247'nci maddesi gereğince 'zimmet' suçundan ayrı ayrı 4 yıl 2 ay hapis cezasına mahkum etti. Dosya Yargıtay'a gönderilirken, hapis cezalarının kesinleşmesi halinde 8 sanığın ayrıca 2 yıl 1 ay süre ile hak ve yetkilerinin de alınmasını kararlaştırıldı. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zimmet Şikayetinde Bulundu, Kendisi de Ceza Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement