Zincirleme Kaza: 1 Ölü 18 Yaralı - Son Dakika
Güncel

Zincirleme Kaza: 1 Ölü 18 Yaralı

Zincirleme Kaza: 1 Ölü 18 Yaralı

Afyonkarahisar'da meydana gelen zincirleme trafik kazasında 1 kişi öldü, 18 kişi yaralandı.

12.01.2012 07:28  Güncelleme: 10:47

Afyonkarahisar'da TIR'a çarpan yolcu otobüsünün sürücüsü öldü, 18 yolcu da yaralandı.

Kaza, dün gece yarısı Dinar- Denizli karayolunun 20'nci kilometresinde, Evciler İlçesi'ne bağlı Gökçek Beldesi yakınlarında meydana geldi. Denizli- Gaziantep seferini yapan 45 yaşındaki Bilal Yıldırım yönetimindeki 34 TM 3356 plakalı yolcu otobüsü, kar ve buzlanma sonucu devrilen ve yol ortasında kalan, 51 yaşındaki Sinan Özsaraç yönetimindeki 51 HC 037 plakalı TIR'a çarptı. Yolcu otobüsüne de plakası ve sürücüsünün kimliği henüz öğrenilemeyen bir kamyon çarptı.

Kazada otobüs sürücüsü Bilal Yıldırım öldü, otobüs yolcularından Süleyman Arslan, İbrahim Hail Yaşar, Faruk Karadeniz, Tuğçe Kundakçı, Sinan Özsaraç, Cuma Sarı, Şahin Yılmaz, Elif Kaya, Ürün Büyükikiz, Emine Kuşlar, Yusuf Eren, Avaş Alagöz, Su Ece Bağırkan, Sezin Kanneci, Mahizer Teköz, Kamuran İziroğlu, Cansu Durak ve Sıdıka Özkan yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Dinar Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı.

Kaza sonucu Dinar- Denizli karayolu bir süre trafiğe kapandı ve yolda uzun araç kuyrukları oluştu. Kazaya karışan araçların kaldırılmasından sonra yol yeniden trafiğe açıldı.

KAZALAR ARTIYOR ÖLÜMLER AZALIYOR

Son yıllarda trafikte artan araç sayısı ve duble yolların yapılmış olması araçları trafikte daha da hızlandırdı. Hızları ve sayıları artan araçların, son 10 yıl içerisinde gerçekleştirdiği kazaların sayısında bir artış yaşandı.

Yaşanan kazaların sayısında bir artış yaşanmış olsa da ölümlü kazalarda duble yolların yapılmaya başlandığı yıllardan bu yana yüzde 34 azalma kaydedildi. Kaza sayısı neredeyse 2 kat artmış olmasına rağmen, ölümler yüzde 34 azalmış oldu.

'Bölünmüş yollar başlamadan önce 5,72 olan kilometre başına ölüm oranı, bugün 3,79 geriledi. Söz konusu hedef ise 3'ün altına düşmek.

AFYONKARAHİSAR

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zincirleme Kaza: 1 Ölü 18 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement