Zirve Yayınevi Davasının Gizli Tanığı İfade Vermeyi Sürdürüyor - Son Dakika
Güncel

Zirve Yayınevi Davasının Gizli Tanığı İfade Vermeyi Sürdürüyor

Zirve Yayınevi Davasının Gizli Tanığı İfade Vermeyi Sürdürüyor

Zirve Yayınevi davasının sanığı ve aynı zamanda gizli tanığı olan İlker Çınar, görüntülü sistem üzerinden mahkemeye ifade vermesini 69.duruşmanın ikinci oturumunda da sürdürdü.

17.05.2013 19:35

Zirve Yayınevi davasının sanığı ve aynı zamanda gizli tanığı olan İlker Çınar, görüntülü sistem üzerinden mahkemeye ifade vermesini 69. duruşmanın ikinci oturumunda da sürdürdü.

Gizli tanık İlker Çınar, "Bu kadar güçlü bir örgüte rağmen kim giderde adli makamlara şikayet edebilir. Yaklaşık 16 klasör sahte belge hazırlanmıştı. Bunları dava dosyalarına sokabiliyorlardı. Bunları şikayet edebilmek için 2-3 yıldır fırsat arıyordum. Fırsatını bulunca adli makamlara gelerek hiç kimsenin baskısı altında kalmadan, yönlendirmesi olmadan ifade verdim. Ceylanların, geyiklerin gittiğini görerek, adli makamlara geldim. Bu yapının kolları halen aktiftir" dedi.

26 Nisan 2007 tarihinde Malatya'da yapılan toplantıya katıldığını belirten gizli tanık İlker Çınar, "Toplantıda Mehmet Ülger ve Ruhi Abat, Zirve Yayınevi'ne yönelik yapılan eylemin planlandığı ve umulduğu gibi gitmediğini söylediler. Ben cinayete tepki gösterince Mehmet Ülger, bana karşı olan tavrı değişti. Diyeceksiniz ki, 'Madem tepki görüyordun, neden toplantılara geldin?' Gelmek zorundaydım. Mehmet Ülger, 'Biz büyük bir aileyiz. Yanlış yapan kaybolur. Bu bir operasyondur. Bu işi AK Parti ve Gülen Cemaati üzerine yıkacağız.

Trabzon'daki Rahip Andrea Santaro cinayeti de Ramazan Akyürek'e yıkılacak. Zirve katliamı Ergenekon terör örgütünün planlı bir projesidir" iddialarında bulundu.

İlker Çınar, "Zirve olayından sonra bir kriz masası oluşturuldu. Mehmet Ülger, 'Kim ifade verecekse, şunu şunu söyleyeceksin' diye talimat verdi. Ben ise hiçbir şey bilmediğimi söyleyecektim.25 Ağustos 2008 tarihinde Tarsus Adliyesi'ne gittiğimde Martin de Lange'yi sordular. Bende tanımadığımı söyledim. Haydar Yeşil'i aradım, Bana Martin de Lange'yi soruyorlar, ne diyeyim dedim. Haydar Yeşil de 'Tanımadığını söyle' dedi" diye konuştu.

İlker Çınar, "Yapılan toplantıda Emre Günaydın'ın hastane kamera kayıtlarının bilindiğin ive verilen sim kartın değiştirildiğinden bahsettiler. 5 Mayıs 2007 tarihinde Mehmet Ülger, Tarsus'a gelerek beni ziyaret etti. Ancak Mehmet Ülger, 'Habercim görüşmüştür' diyor. Cep telefonu kayıtları benimle görüştüğünü gösteriyor. Bu görüşmemizde Mehmet Ülger bana, 'Artık şikayet etmeyeceksin, çalışmaya devam edeceksin' dedi. 9-10 Haziran 2007 tarihleri arasında Haydar Yeşil ve Ruhi Abat birlikte Mersin'e yanıma geldiler. Taşuçu'nda deniz kenarında bir pansiyonda 2 gün süreyle misyonerlere yönelik çalışma yaptık. Burada Ruhi Abat, 'eylemi gerçekleştiren gençlerin vatansever gençler olduğunu' söyledi. 29 Şubat 2009 tarihinde Malatya ekibi ile artık çalışmayacağımı söyledim. TUSHAD'dan yaptığım çalışmalardan dolayı 110 bin TL para aldım. Malatya jandarmasının örtülü ödeneğinden de para aldım. 17-18 Nisan 2008 tarihlerinde Malatya'ya toplantı için gelmiştim. Toplantı zamanı Zirve olayının birinci yıldönümüydü. Mezarlıkta yapılan anma töreni Mehmet Ülger tarafından takip edilmişti. Resimlere bakarak eğleniyorlardı. 24 Mart 2008'de yapılan toplantıda Mehmet Ülger bana, 'Behnan Konutgan'ı bir Kürt genç tarafından öldürüleceğini, bu gencinde Behnan Konutgan'ı etnik kökenine yönelik ırkçı ifadeler kullanması ve kendisine zorla İncil empoze ettiği şeklinde ifade vereceğini' söyledi. Bu eylem AK Parti hükümeti ile Hıristiyanların öldürüldüğü şeklinde Batı'ya yönelik mesaj verilecekti" iddialarında da bulundu.

Mahkeme duruşmayı 20 Mayıs Pazartesi gününe erteledi. Gizli tanık İlker Çınar'ın 23 Mayıs günü ifadesini bitirmesi bekleniyor. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Zirve Yayınevi Davasının Gizli Tanığı İfade Vermeyi Sürdürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement