Zirve Yayınevindeki Cinayetlere İlişkin Dava - Son Dakika
Güncel

Zirve Yayınevindeki Cinayetlere İlişkin Dava

Zirve Yayınevindeki Cinayetlere İlişkin Dava

Davanın 92. duruşmasında mütalaasını sunan savcı, emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un da aralarında bulunduğu 18 sanıktan 14'ü için ağırlaştırılmış müebbet talep etti Mahkeme, tutuklu sanıklardan Adil Akçay ve Adem Gedik'in tahliyesini kararlaştırdı.

24.02.2014 21:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zirve Yayınevinde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin davanın 92. duruşmasında mütalaasını veren savcı, emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un da aralarında bulunduğu 18 sanıktan 14'ü için ağırlaştırılmış müebbet talep etti.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklar emekli Albay Mehmet Ülger, Ruhi Abat, Binbaşı Haydar Yeşil, astsubaylar Murat Göktürk, Abdullah Atılgan ve Adil Akçay, uzman çavuşlar Mehmet Çolak ve Adem Gedik, Levent Ercan Gelegen, Abuzer Yıldırım, Salih Gürler, Cuma Özdemir, Hamit Çeker, Emre Günaydın ile tutuksuz sanık Hüseyin Yelki hazır bulundu.

Mütalaasını okuyan Cumhuriyet Savcısı Zafer Hazar, davanın örgüt kapsamındaki tutuklu sanıkları Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Ülger, Yeşil, Abat, Göktürk, Atılgan, Çolak, Varol Bülent Aral, Yıldırım, Gürler, Özdemir, Çeker, Günaydın ve tutuksuz sanık Yelki hakkında "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen ya da tamamen engellemeye teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet istedi.

Hazar, ayrıca Yıldırım, Gürler, Özdemir, Çeker ve Günaydın için adam öldürmekten üçer kez ağırlaştırılmış müebbet, hürriyeti tehdit ve yağmaya teşebbüs suçlarından da ayrı cezalandırma istedi.

Tolon, Ülger, Yeşil Abat, Göktürk, Atılgan, Çolak, Aral ve Yelki'nin adam öldürmeye azmettirmek, hürriyeti tehdit ve yağmaya teşebbüs suçlarından cezalandırılmalarını talep eden savcı Hazar, Akçay, Gedik ve Gelegen'in örgüt üyeliğinden, Saka'nın ise örgüte yardım suçundan cezalandırılmasını istedi.

Hazar, gizli tanık ve sanık İlker Çınar için Etkin Pişmanlık Yasası'nın uygulanmasını, tutuksuz sanıklar Kürşat Kocadağ ile Mehmet Gökçe'nin de beraatını talep etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Akçay ve Gedik'in tahliyesine, diğer sanıkların ise tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 10 Nisan Perşembe gününe erteledi. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zirve Yayınevindeki Cinayetlere İlişkin Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement