Zorlu Enerji Genel Müdürü Sinan Ak."Pakistan'da Yaşanan Olayların Şirketimizin Bölgedeki... - Son Dakika
Güncel

Zorlu Enerji Genel Müdürü Sinan Ak."Pakistan'da Yaşanan Olayların Şirketimizin Bölgedeki...

Zorlu Enerji Genel Müdürü Sinan Ak."Pakistan\'da Yaşanan Olayların Şirketimizin Bölgedeki...

Zorlu Enerji Genel Müdürü Sinan Ak, Pakistan'da yaşanan olayların Türkiye'yi ve şirketlerinin bölgedeki yatırımlarını olumsuz yönde etkileyeceğini düşünmediklerini söyledi.

24.01.2013 14:15

Zorlu Enerji Genel Müdürü Sinan Ak, Pakistan'da yaşanan olayların Türkiye'yi ve şirketlerinin bölgedeki yatırımlarını olumsuz yönde etkileyeceğini düşünmediklerini söyledi.

AA'ya yaptığı açıklamada, Pakistan'ın ilk rüzgar santralini kurmak üzere, Pakistan Alternatif Enerji Geliştirme Kurulu (AEDB) ile 2006 yılında bir anlaşma imzaladıklarını belirten Ak, "Bu çerçevede uzun süreli rüzgar ölçümleri yaptık, uygun sahaları belirledik ve projeyi geliştirdik. Çalışmalar tamamen şirketimiz tarafından yürütüldü. Yedi yıldır, çalışmalarımızın her aşamasında Pakistan Hükümeti'nin desteğini ve bize olan güvenini yanımızda hissettik" dedi.

Ülkenin güneyindeki Jhimpir bölgesinde bulunan toplam 56,4 megavat kurulu güce sahip olacak santralin 6 megavatlık ilk fazını 2011 yılında tamamlayarak üretime aldıklarını anımsatan Ak, ayrıca santralle ilgili olarak, Pakistan Ulusal İletim ve Dağıtım Şirketi ile "Enerji Satış ve Uygulama Anlaşması" imzaladıklarını bildirdi. Ak, "Böylece santralin 20 yıllık elektrik satış garantisini sağlamanın yanı sıra mevzuat değişikliği ve rüzgar hızındaki olası değişiklikler gibi üretimi etkileyebilecek risklere karşı Pakistan devletinin teminatını aldık" dedi.

Ak, santralin 50,4 megavatlık ikinci fazının çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, şunları kaydetti:

"İkinci fazda 28 türbin yer alıyor ve tamamının montajı yapılmış durumda. Santrali, çok kısa bir süre içinde faaliyete geçirebilmek için çalışmalarımız yoğun bir biçimde devam ediyor. Santralimizin kurulu gücünü 300 megavata yükseltme imkanımız mevcut, bunu da önümüzdeki dönemde değerlendireceğiz."

-Pakistan'da yaşanan olaylar-

Pakistan'da yaşanan olayların Türkiye'yi ve şirketlerinin bölgedeki yatırımlarını olumsuz yönde etkileyeceğini düşünmediklerini ifade eden Ak,

"Yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyoruz ve ülkenin bu kriz dönemini çok geçmeden atlatacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Pakistan'ın enerji sektörü açısından büyüme potansiyeli olan bir ülke olduğunu ve enerji arzındaki ciddi açık nedeniyle yeni yatırımlara ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Ak, "Pakistan ile Türkiye arasında çok köklü ve özel bağlar var. Dolayısıyla inanıyorum ki ülke ile ilişkilerimiz önümüzdeki dönemde de olumlu bir şekilde devam edecek ve Zorlu Enerji Grubu olarak Pakistan'ın enerji talebine mevcut ve yeni yatırımlarla cevap vermeyi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Ziya Altunbaş

Yayıncı: Yılmaz Yıldız - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zorlu Enerji Genel Müdürü Sinan Ak.'Pakistan'da Yaşanan Olayların Şirketimizin Bölgedeki... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement