Bu yıl 12'ncisi düzenlenen ICT Summit Eurasia - Bilişim Zirvesi, Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan ZyXEL Türkiye yöneticileri, yaptıkları sunumlarla kablosuz iletişim çözümleri ve İnternet'te güvenlik konularında katılımcıları bilgilendirdiler.
Ülkemizin önde gelen iletişim ve haberleşme teknolojileri sağlayıcısı ZyXEL Türkiye, ICT Summit Eurasia - Bilişim Zirvesi '12'deki yerini aldı. Haliç Kongre Merkezi'nde, 'Sonraki Adım' teması ile gerçekleştirilen etkinliğin sponsorları arasında yer alan ZyXEL Türkiye, bilişim sektöründen profesyonellerle bir araya gelerek, katılımcıları sektördeki son gelişmeler doğrultusunda geliştirilen yeni çözümler hakkında bilgilendirdi.
Etkinliğin ikinci günü düzenlenen teknoloji sunumlarında söz alan ZyXEL Türkiye Servis Sağlayıcı ve Dijital Ev Kıdemli Ürün ve İş Geliştirme Müdürü Şamil Doğan, "Evimizden İş Yerlerimize Kablosuz İletişim Çözümleri" başlıklı bir sunum yaptı. Doğan, kablosuz teknolojilerin dünü, bugünü ve yarınını değerlendirdiği sunumunda, ZyXEL çözümlerinin yanı sıra, iyi bir kablosuz iletişim için nelere dikkat edilmesi gerektiği konusuna da değindi. Doğan "Yeni nesil Wi-Fi 802.11ac teknolojisinin en büyük avantajları yüksek bant genişliği, yüksek kapasite, geniş kapsama alanı ve düşük enterferans olarak sıralanabilir. Ayrıca bu teknoloji, kullanıcılara daha fazla kanal sayısı ve yüksek kapasite sunarak, aynı frekans bandında daha az kablosuz cihaz ile daha az enterferans ve düşük gecikme süresi sağlıyor" dedi.
Sunumunda 4G olarak da bilinen LTE/ HSPA+ çözümlerine de değinen Doğan, "Yüksek bant genişliğinin yanı sıra, geniş kapsama alanı ve mobilite gibi avantajlara sahip 4G, 3G ile çözülemeyen pek çok sorununun önüne geçerek; düşük gecikme zamanı, yüksek eş zamanlı kullanıcı sayısı ve güvenlik gibi konularda önemli yenilikler getirdi. Ancak 4G ile Wi-Fi seviyesinde bir iletişim sağlamak mümkün değil. Nitekim yüksek hızlı 4G iletişimi için 200 metre aralıklarla baz istasyonu yerleştirilmesi gerekiyor. Bu sürecin yakın vadede çok yüksek bir maliyete neden olabileceği gözönünde bulundurulmalı, ayrıca bu konuda yetkili mercilerce düzenleme yapılmalı" diye konuştu.
ZyXEL Türkiye Kurumsal Çözümler Ürün ve İş Geliştirme Müdürü Ömer Faruk Erünsal ise, "İnternet ve Yerel Ağ Güvenliği" başlıklı sunumunda, İnternet'ten ve yerel ağdan gelen tehditlerin evrimi, İnternet güvenlik algısında yaşanan değişim ile ZyXEL çözümleri hakkında bilgi verdi. Son yıllarda elektronik işletmelerin oluşması ve İnternet üzerinden ticaretin gelişmesiyle birlikte ağların oluşabilecek saldırılara karşı zayıflık göstermeye başladığına dikkat çeken Erünsal, "Ağların bu zayıflıkları, kritik iş uygulamalarında ürün kaybına ve şirketlerin ciddi anlamda zarar görmesine neden oluyor. Bilgisayar virüsleri, DoS saldırıları, şirket çalışanlarının hataları, bilgisayar ağları üzerinde hâlâ büyük bir tehlike oluşturuyor. Fakat gelişen teknoloji sayesinde bu ağ güvenlik açıklarını önlemek mümkün olabiliyor" diye konuştu.
2011 yılında 232 milyon kişisel verinin çalındığına dikkat çeken Erünsal, "Mobil cihaz satışları, bilgisayar satışlarını geçmiş durumda. Bu nedenle saldırganların mobil cihazlara daha fazla odaklanacaklarını tahmin etmek zor değil. Mobil alandaki tehditlerin ve saldırıların, bilgisayarlar ile kıyaslandığında hâlâ küçük bir oranda olsa da, hızlı bir şekilde arttığını görüyoruz. Aktif veri depolama ünitelerinin ve sunucuların, dahili veya harici ağ üzerindeki diğer sistemlerle arasında kaliteli bir antivirüs yazılımı ile bütünleşik çalışan bir güvenlik duvarı kurulu olması gerektiği, bunun artık zorunluluğa dönüştüğü, çok açık bir gerçek. Firewall kullanımında günümüze kadar büyük firmaların ön planda olduklarını gözlemledik. Önümüzdeki dönemde Firewall kullanan orta ve küçük işletme sayısı artacak" dedi.
Son Dakika › Güncel › ZyXEL Türkiye, Bilişim Zirvesi '12'de - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?