11. Geleneksel Düzce Belediyesi Yağlı Güreşleri - Son Dakika
Güncel

11. Geleneksel Düzce Belediyesi Yağlı Güreşleri

Düzce Belediyesi tarafından düzenlenen 11. Geleneksel Yağlı Güreşleri 55 başpehlivan ve yaklaşık bin güreşçinin katılımı ile başladı.

22.07.2017 15:37

Düzce Belediyesi tarafından düzenlenen 11. Geleneksel Yağlı Güreşleri 55 başpehlivan ve yaklaşık bin güreşçinin katılımı ile başladı.

Düzce Belediyesince yapılan ve bugün ki müsabakalar öncesinde açılışı gerçekleştirilen Çolak İsmail Atay Er Meydanı'nda gerçekleştirilen yarışlara, 55'i başpehlivan yaklaşık bin güreşçi katıldı.

Türkiye'nin farklı illerinde katılan sporcular, Er Meydanı'nda 14 kategoride ter dökerek rakiplerini yere yatırmak için bel bağlıyor.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de eşi, benzeri görülmemiş müsabakaların yapıldığını söyledi.

Kırkpınar Güreşleri'nin ardından güzel ve kıran kırana bir mücadelenin başladığını aktaran Keleş, şöyle konuştu:

"Burası yağlı güreşlere farklı bir anlam kazandırıyor. Bir anlamda Kırkpınar'ın rövanşı yapılıyor. Kırkpınar Güreşleri'ne katılan tüm sporcular burada. Geçen hafta yapılan ve ilgi ile izlenen Kırkpınar Güreşleri'nin rövanşı burada yapılacak, güreşi seviyoruz ve bu spora değer veriyoruz. Belediye olarak Türkiye'de ilk kez kapalı güreş salonunu bu spora kazandırdık."

Vatandaşların güreşlere verdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Keleş, "Günün ilk müsabakalarında tribünler doldu. Bugün burada çok güzel güreşler yapılacak. Bu er meydanında Türkiye'nin güreşçileri yetişecek. Başpehlivanlar, Türkiye'de güreş deyince ismi söylenecek kişiler buradan çıkacak." diye konuştu.

Başpehlivanların yanı sıra diğer kategorilerde de katılımın yüksek olduğunu ifade eden Keleş, " Antalya, Balıkesir, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Sivas, Samsun ve Ordu gibi illerden pehlivanlarımız burada kozlarını paylaşıyor. Burada tüm Türkiye'nin katılımı ile bir olimpiyat gerçekleştiriliyor. Güreşlerimiz her geçen gün daha da güzelleşip daha da geleneksel hale geliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Kazananlara altın madalyanın verileceği müsabakalar gün boyu sürecek.

11. Geleneksel Düzce Belediyesi Yağlı Güreşleri
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 11. Geleneksel Düzce Belediyesi Yağlı Güreşleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement