11 Hüda-Par'lı İçin Fatih Cami'inde Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı - Son Dakika
Güncel

11 Hüda-Par'lı İçin Fatih Cami'inde Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

11 Hüda-Par\'lı İçin Fatih Cami\'inde Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Kobani protestoları sırasında ölen HÜDA-PAR üyesi 11 kişi için Fatih Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

10.10.2014 17:48

Kobani protestoları sırasında ölen HÜDA-PAR üyesi 11 kişi için Fatih Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

HÜDA-PAR Genel İstişare Kurulu Üyesi Erdal Elibüyük

Bu savaş iki taraflı olan bir savaş değil. Eğer iki tarafı olan bir savaş olsaydı, ölen kardeşlerinizin de elinde silah olurdu

Elibüyük 'HÜDA-PAR kurulalı 2 yıl oldu ama 200 saldırıya uğradı. Bunların bir çoğu da ölümle neticelenmiş

Haber-Kamera Çağatay KENARLI İstanbul DHA

HÜDA-PAR, İmkan-Der ve Özgür-Der üyelerinin bulunduğu bir grup, Fatih Camii'nde kılınan Cuma namazı sonrası Kobani protestolarında yaşamını yitiren 11 kişi için gıyabi cenaze namazı kıldı.

'PKK çetelerine karşı Müslüman halk el ele', 'Müslüman zulme boyun eğmez', 'Vahşetin talanın adresi PKK, HDP' yazılı pankart ve döviz taşıyan grup, sık sık tekbir getirerek 'Kahrolsun PKK, 'İslami hareket engellenemez ve 'Şehitlerin yolunu sürdüreceğiz şeklinde slogan attı.

11 HÜDA-PAR'LI KATLEDİLDİ

HÜDA-PAR Genel İstişare Kurulu Üyesi Erdal Elibüyük, saldırılarda ölen HÜDA-PAR'lıların sayısının 11'e ulaştığını belirterek, 'Olaylardan bir hafta önce HDP'nin elebaşı Amerika'ya gidiyor. İki gün sonra bu olaylar patlak veriyor. Bunların hiçbiri tesadüf değildir. Biz bu emirlerin nerelerden verildiğini biliyoruz. Sorumsuz açıklamalar, insanları meydana dökerek, Kobani'yi bahane ederek, birçok şehirde insanların evlerinin içine girip, parti teşkilatlarında saldırmak suretiyle saldırıya uğradık dedi.

BU SAVAŞ İKİ TARAFI OLAN BİR SAVAŞ DEĞİL

Elibüyük, ölümün de bir şerefi olması gerektiğine değinerek, 'Savaşın da bir şerefi, haysiyeti olması lazım. Kardeşlerimiz yüksekten atıldı, araba ile ezildi, kafaları taşla ezildi ve yakılarak katledildiler. Bu savaşın adı konmamıştır. Bu adı biz burada koyuyoruz. Bunların derdi ne HÜDA-PAR ne de başka bir şey. Bunların savaşı aslında İslam'la' Bu savaş iki taraflı olan bir savaş değil. Eğer iki tarafı olan bir savaş olsaydı, ölen kardeşlerinizin de elinde silah olurdu. Bu kardeşlerimizin hiçbirinin elinde bir çakı bile yoktu. Savunmasız bir şekilde katledildiler diye konuştu.

2 YILDA 200 SALDIRIYA UĞRADIK

Erdal Elibüyük, HÜDAPAR'ın 2 yıl önce kurulduğunu ifade ederek, 'Partimiz kurulalı 2 yıl oldu ama 200 saldırıya uğradı. Bunların bir çoğu da ölümle neticelenmiş. Hani demokrasiden bahsediyorsunuz Hani partinizin isminde barış vardı, demokrasi vardı. Hangi barış ve demokrasiden bahsediyorsunuz şeklinde konuştu.

Grup, gıyabi cenaze namazı ve basın açıklamasının ardından sessiz şekilde dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 11 Hüda-Par'lı İçin Fatih Cami'inde Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement