11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları - Son Dakika
Güncel

11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları

Kars'ta düzenlenen şenlikte, 20 ülkeden 70 öğrenci gösteri sundu.

13.06.2013 00:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında Kars'ta düzenlenen şenlikte, 20 ülkeden 70 öğrenci gösteri sundu.

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından organize edilen "Uluslararası Dil ve Kültür Festivali" çerçevesinde İsmail Aytemiz Spor Salonu'nda yapılan şenlikte, farklı ülkelerden gelen öğrenciler Türkçe şarkılar seslendirdi, yöresel oyunlar sahneledi.

Vali Eyüp Tepe, programda yaptığı konuşmada, barışa, kardeşliğe ve diyoloğa en çok ihtiyaç duydukları bu dönemde sevgi dili Türkçe sayesinde dünyanın dört bir tarafından gelen öğrencilerle Kars'ta bir arada bulunmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 150 ülkede toplam 500 bin gencin Türkçe konuştuğunu ifade eden Tepe, "Hepsi bizim evledımız. Hepsi bizim kardeşimiz. Bu gönül köprüsünü kuran, bu gönül köprüsünün kurulmasında emeği geçen başta öğretmen kardeşlerimiz olmak üzere, bütün anadolu evletlarına sizler adına şükranlarımı arz ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş da Kars'ta böylesine bir organizasyona ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduklarını kaydetti.

Bozkuş, şöyle devam etti:

"140 ülkede Türkçe eğitim veren kurumların hayata geçirilmesinin Türkçemiz için, devletimiz ve ülkemiz için büyük bir gelişme olduğunu düşünüyorum. Bu gelişmenin ülkemizin ileride gelişip kalkınmasında önemli yeri olacağını temenni ediyorum. Güzel Türkçemizin dünyada ortak bir dil olacağını düşünüyorum."

Programın sonunda organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen kurum, kuruluş ve şirketlerin temsilcilerine teşekkür plaketi verildi. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement