15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, "Demokrasi içinde bu ülke yönetildikçe, yükseldikçe, güçlendikçe bu hainler bir kere daha kahrolacaklar.

11.07.2017 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, "Demokrasi içinde bu ülke yönetildikçe, yükseldikçe, güçlendikçe bu hainler bir kere daha kahrolacaklar." dedi.

15 Temmuz demokrasi şehitleri, Ankara Valiliğince Karşıyaka Mezarlığı'nda düzenlenen törenle anıldı.

Törene şehit aileleri ve yakınlarının yanı sıra Başbakan Yardımcısı Türkeş, Ankara Valisi Ercan Topaca, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ebubekir Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Çiğdem Karaaslan, Öznur Çalık ve Fatih Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende, şehitler için dualar edildi, kasideler okundu.

Törende konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Türkeş, kahraman şehit ve gazilerin sayesinde devletin hala dimdik ayakta olduğunu, cumhuriyetin devam ettiğini ve demokrasinin işlediğini söyledi.

Bunun çok kolay temin edilecek bir durum olmadığını ifade eden Türkeş, "Büyük bir acı ve travma yaşadık. Vergilerimizle alınan silahlarla, bu kadar haince bize saldırmak da ayrı bir yük ve acı, hepimiz açısından. Yunan'ın bombalamadığı, saldırmadığı Meclis'imiz bunların saldırısı altında kaldı. Külliye'ye saldırdılar, Başbakanlığa, her yere geldiler... Bu hırs, bu gözü dönmüşlük, dışarıya biat etmiş bu zihniyete karşı büyük bir bedel ödedik." diye konuştu.

En büyük bedeli şehit ailelerinin ödediğini vurgulayan Türkeş, 15 Temmuz'un birinci yılında bulunulduğunu, bundan dolayı birçok anma etkinliğinin yapılacağını anımsattı.

"Demokrasi içinde bu ülke yönetildikçe, yükseldikçe, güçlendikçe bu hainler bir kere daha kahrolacaklar." diyen Türkeş, bu durumun darbe girişimini yapanlara ağır bir ceza olacağını kaydetti.

Ankara Valisi Topaca da bu ihanetin eşine az rastlanan bir ihanet olduğunu belirterek, "Kendimizin beslediği, yetiştirdiği, ülkemizin ve devletimizin güvenliğini emanet ettiğimiz bir kısım asker kılığındaki hainler, milletimizin bütünlüğüne, devletimize, Sayın Cumhurbaşkanımızın hayatına kastetmiştir, TBMM'nin manevi şahsiyetine ve binasına saldırmıştır." dedi.

Eşsiz bir mücadele ve dünyada görülmemiş bir cesaretle Türkiye'nin üzerinde oynanan oyunların boşa çıkarıldığına işaret eden Topaca, şehitlerin bu ülke ve devlet için hayatlarını feda ettiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından 15 Temmuz şehitlerine mezarları başında dualar edildi, karanfiller bırakıldı.

Ardından törene katılanlar aynı yerdeki polis şehitliğine geçerek, burada da dua edip mezarlara karanfiller koydu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement