15 Temmuz Şehitleri Anılıyor - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Şehitleri Anılıyor

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, Boğaziçi Köprüsü'nde şehit edilen Muhammed Ambar, kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

15.07.2017 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, Boğaziçi Köprüsü'nde şehit edilen Muhammed Ambar, kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

Bağcılar Kirazlı Kabristanı'nda düzenlenen anma törenine, şehit Muhammed Ambar'ın ailesi, 15 Temmuz gazisi Hamid Hakan Yılmaztürk, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, Ambar'ın arkadaşı olan Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Gazeteci Mustafa Güngör ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ambar'ın kabri başında Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından, bütün şehitler için dualar edildi.

Törenin ardından AA muhabirine açıklamalarda bulunan şehit Muhammed Ambar'ın ağabeyi Hasan Ambar, kardeşi Muhammed'in şehadetinin üzerinden 1 yıl geçtiğini hatırlatarak, bir yandan mutlu bir yandan da hüzünlü olduklarını, kendisinin de kardeşiyle birlikte o gece FETÖ'cü teröristlere karşı direndiğini ancak şehadetin kardeşine nasip olduğunu, teröristlerin karşısına bambaşka duygularla çıkarak direndiklerini söyledi.

Ağabey Ambar, "Mevlam bütün şehitlerimize rahmet eylesin, bizleri de şefaatlerine nail eylesin. Mevlam ülkemize bu tür olayları bir daha yaşatmasın, vatan ve millet düşmanlarına fırsat vermesin, şehitlik güzel bir mertebe, bize de kardeşiminki gibi güzel bir ölüm nasip eylesin." dedi.

Şehid Muhammed Ambar ile köprüde başından vurularak gazi olan Hamid Hakan Yılmaztürk de 15 Temmuz denildiği zaman anlatılacak çok şeyin olduğunu, darbe girişimini duydukları sırada Beykoz'daki Yuşa Tepesinde olduklarını, daha sonra şehit olmayı hedefleyerek köprüye doğru yola çıktıklarını ancak gruptaki arkadaşlarından sadece Muhammed Ambar'a şehadetin, kendisine ise gaziliğin nasip olduğunu belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Şehitleri Anılıyor - Son Dakika


Advertisement