19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika
Güncel

19 Eylül Gaziler Günü

BATMAN/ Batman'ın Sason ve Mardin'in Nusaybin ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

19.09.2018 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BATMAN/ Batman'ın Sason ve Mardin'in Nusaybin ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Sason'da Cumhuriyet Meydanındaki programda Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Üsteğmen Mert Recep Çiftçi konuşmasında, tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk milletinin düşmanlarına karşı üç kıtada savaştığını belirterek, "Türk Milletinin her ferdi sürdürdüğü hayatın geçmişte edinilen bu tecrübelerin bir sonucu olduğunu bilerek onu bugünlere ulaştıran şehit ve gazilerimizin yazdığı bu büyük destanları övünerek anlatmaktadır." dedi.

Yunus Emre Konferans Salonu'nda devam eden programda Kaymakam Abdullah Özadalı, Garnizon Komutanı Binbaşı Mehmet Kahya ve Belediye Başkanı Cuma Uçar tarafından gazilere çeşitli hediyeler verildi.

Kaymakam Özadalı, yaptığı konuşmada, ülkenin birlik ve bütünlüğüne göz dikenleri hayal kırıklığına uğradığını dile getirerek, "Bu kahraman millet dün olduğu gibi bu günde vatan topraklarını canı pahasına korumuş, şehit ve gazi olmuştur." dedi.

Nusaybin

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Nusaybin Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Kaymakam Mehmet Balıkçılar Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Yüzbaşı Hüseyin Türkkahraman, yaptığı konuşmada, gazilerin vatan için yaptığı fedakarlığa vurgu yaparak, "Bizleri bir arada tutan ortak değerlerimizin aşındırılmaya çalışıldığı bir ortamda, gazilerimizin varlığı ve ifade ettiği anlam bizlere ayrı bir güç vermektedir. Çünkü gazilerimiz, varoluşumuzun, birlik ve beraberliğimizin en önemli sembollerinden biridir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement