19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika
Güncel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Edirne Valisi Ekrem Canalp, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

17.05.2019 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Valisi Ekrem Canalp, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Canalp, mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak milli mücadeleyi başlatışının 100. yılını kutlamanın onur ve gururunun yaşandığını belirtti.

Milli mücadele inancının Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, yüz yıl önce Samsun'dan yola çıktığını aktaran Canalp, "Milli mücadele inancı Amasya'da milletimizin azmini ilan etmiş, Sivas'ta manda ve himayeyi reddederek, Erzurum'da vatanın bir bütün olduğunu ve parçalanamayacağını tüm dünyaya haykırmıştır. Verilen çetin mücadele sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk tarafından Türk gençliğine armağan edilmiştir." ifadelerini kullandı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Gençler, cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız. Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyet'i biz kurduk, onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz." sözleriyle gençlere olan güvenini vurguladığını aktaran Canalp, şunları kaydetti:

"Ülkemizi, Atamızın işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesi çıkarmak için yılmadan usanmadan çalışmalı, emin adımlarla yarınlara koşmalısınız. Sizlerin varlığı, çalışkanlığı ve dinamizmi ülkemize değer katmaktadır.

Doğru ve kararlı adımlarla Türkiye'yi geleceğe taşıyacağınıza yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli mücadele kahramanlarına ve aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum."

AK Parti Edirne Milletvekili Aksal

AK Parti Edirne Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Fatma Aksal,19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Aksal, mesajında, Türk milletinin onur mücadelesi olarak kabul ettiği, bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, fedakarlık, kahramanlık ve şerefle dolu tarihin önemli dönüm noktalarından biri olan Kurtuluş Savaşı hareketinin başlatılarak bağımsızlık meşalesinin yakıldığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100. Yıl dönümünü heyecanla kutlandığını belirtti.

19 Mayıs'ın, Türk milletinin kendisini yok etmek isteyen düşmanlarına karşı bir yumruk gibi birleşerek kurtuluş mücadelesinin başlatıldığı gün olduğunu ifade eden Aksal, şunları kaydetti:

"Türk milletinin kurtuluş mücadelesinin başladığı gün olan 19 Mayıs 1919, zafere giden yolda ülkemiz ve milletimiz adına atılan en önemli adımdır. Bu önemli adım Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından gençlerimize bayram olarak hediye edilerek taçlandırılmıştır.

Genç nesillerimizin, geçmişten aldıkları ilhamla, Türkiye'yi daha da büyütmek, hedeflerine ulaştırmak için özveriyle çalışacağına yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadele'de yer alan tüm büyüklerimizi ve şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, geleceğimizin göz bebeği gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100. yılını yürekten kutluyorum."

-CHP Milletvekili Gaytancıoğlu

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gaytancıoğlu, mesajında, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türk milletinin var olması için "Ya İstiklal ya Ölüm" anlayışıyla Samsun'a çıktığı ve Ulusal Kurtuluş Savaşı'nı başlattığını belirtti.

19 Mayıs 1919'un tarihteki önemli dönüm noktalarından olduğunu aktaran Gaytancıoğlu, şunları kaydetti:

"Samsun'a çıktığı gün tek gücü halk olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, işgalcilere boyun eğmeyen Türk milleti ile Kurtuluş Savaşı'nı başlatmış, Türk milletinin azmi, kararlılığı birlik ve beraberliği ile emperyalist güçlere karşı büyük bir zafer kazanılmıştır.

Genç yaşlarda vatan sevgisi ile yüreği atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, gençlere her zaman inanmış, güvenmiş ve ülkenin geleceğine yönelik bütün hayallerini ve kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'ni gençlere emanet etmiştir. Türk genci de her zaman Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu cumhuriyete ve devrimlerine büyük bir kararlılıkla sahip çıkmış ve çıkmaya devam edecektir."

Edirne Belediye Başkanı Gürkan

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gürkan, mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 6 Mayıs'ta İstanbul'dan yola çıkarak 19 Mayıs 1919'da Samsun'a ulaşmasıyla Milli Mücadelenin başlaması için büyük ve önemli bir adım attığını belirtti.

Amasya Genelgesi, Erzurum ve Sivas Kongreleri ile Milli Mücadele'nin amaç, yöntem ve hedeflerinin belirlendiğini aktaran Gürkan, şunları kaydetti:

"Bundan tam bir asır önce 19 Mayıs 1919 tarihi ile başlayan bu süreçte vatan işgale uğrarken milli mücadelenin temelleri atılmıştır. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve yüce Türk milletinin canı, kanı pahasına başlattığı bu süreç, bu direniş ve bu mücadele bugün 783 bin 562 kilometrelik vatan toprağının adıdır, bizi biz yapan, birlik ve beraberliğimizin en büyük sembolüdür.

Her zaman cumhuriyetten ve demokrasiden yana olan Edirne halkı olarak Atatürk'ün izinden gitmeye, birlik ve beraberlik ruhuyla verilen büyük mücadelenin o destansı direnişin izlerini yaşatmaya devam edeceğiz."

ETB'nin mesajı

Edirne Ticaret Borsası (ETB) Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk ve ETB Meclis Başkanı Fedai Canım, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla ortak mesaj yayımladı.

Öztürk ve Canım'ın mesajında, 19 Mayıs 1919'un Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından olduğunu belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Milletimizin büyük gayret ve fedakarlıklarla verdiği bu mücadele ile bugünkü güçlü Türkiye'nin temelleri atılmıştır. İdrak ettiğimiz bu anlamlı günün 100. yıl dönümünde, başta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, geleceğimiz için hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz."

-Diğer mesajlar

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Saadet Partisi Edirne Merkez ilçe Teşkilat Başkanı Mansur İriş, Hizmet-İş Sendikası Edirne İl Başkanı Emre Promet de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Pekcanlı, mesajında, 19 Mayıs 1919'da bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin meşalesinin yakıldığını belirtti.

İriş, mesajında, gençliğe gereken maddi ve manevi yatırımın yapılması gerektiğini ifade etti.

Hizmet-İş Sendikası Edirne İl Başkanı Emre Promet de 19 Mayıs 1919 tarihinin istiklal mücadelesinin önemli bir sembolü olduğunu belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement