3. Uluslararası Çocuk Koruma Kongresi - Son Dakika
Güncel

3. Uluslararası Çocuk Koruma Kongresi

Ordu'da 30 Eylül tarihinde başlayan 3. Uluslararası Çocuk Koruma Kongresi sona erdi.

03.10.2018 17:20

Ordu'da 30 Eylül tarihinde başlayan 3. Uluslararası Çocuk Koruma Kongresi sona erdi.

Çocuk İstismarı ve İhmalini Önleme Derneği, Çocuk Koruma Merkezlerini Denetleme Derneği, Ordu Üniversitesi Çocuk Koruma Birimi ile Uluslararası Çocuk İstismarını ve İhmalini Önleme Derneği partnerliğinde yürütülen ve 30 Eylül tarihinde Ünye'de başlayan kongre bugün sona erdi.

İlçedeki bir otelde Ünye Belediyesi ana sponsorluğunda gerçekleştirilen kongrenin kapanış programında konuşan Ünye Belediye Başkan Vekili Erhan Eren, herkesin en kıymetli varlığı olan çocuklar için uluslararası bir kongreye Ünye olarak ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Çocukları korumak için 4 gün süren kongreden çıkan sonuçların sorunların aşılması için yol gösterici olacağını ifade eden Eren, şunları söyledi:

"2 yıl önce Ayşe hocamız bize bu projeyi getirdiğinde biz oldukça heyecanlanmıştık. Çünkü hepimizin 'en kıymetlilerimiz' dediğimiz çocuklarımıza ilişkin olan bu proje, Ünye için uygulanabilecek en kıymetli şey olacaktı. Ünye'deki iş adamlarımız, ivil toplum kuruluşlarımız bu konuya destek olma noktasında bir bütün olduğumuzu bir kez daha gösterdiler. Ünye'de her şey herkesindir, ortaya gelen meselenin herkes bir ucundan tutar. Bu konuya olan inancımız kongre konusunda da ortaya çıkmış oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Kongre başkanları Prof. Dr. Tolga Dağlı ve Prof. Dr. Bahar Gökler ile Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Ayşe Haznedar Yalın ise kongreye emeği geçenlere teşekkür etti.

Prof. Dr. Dağlı, çocuk ihmal ve istismarı çalışmaları ile bunun önüne geçilmek için başlatılan çalışmaların değerlendirildiği verimli bir kongre olduğunu söyledi.

Dağlı, Ordu'da düzenledikleri bu kongreyle çocukları korumak amacıyla önemli konuların ele alındığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Biz hocalar olarak birine el verdiğimiz zaman, 20 sene sonra bambaşka şekilde birisi geliyor ve siz bana böyle bir şey demiştiniz veya siz bana destek vermiştiniz diyorlar. Ünye'de belediyeye özellikle teşekkür ediyorum. Onun dışında Ünye'nin sevgi dolu halkı örnek oldu. 'Ne kongresi hocam?', 'Ünye neresi?' gibi söyleyenler oluyordu. Bu kolay olmadı, uluslararası bir kongre için savaştık ve altyapımızla bunu başardık."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 3. Uluslararası Çocuk Koruma Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement