30 Yıldır Biriktirdiği Eşyaları Satışa Çıkardı - Son Dakika
Güncel

30 Yıldır Biriktirdiği Eşyaları Satışa Çıkardı

Hakkari'de emekli memur Halil İbrahimoğlu, 30 yıldır biriktirdiği ve evinin bahçesinde yaptırdığı iki katlı binada sergilediği eşyaları satışa çıkardı.

16.03.2018 10:38

Hakkari'de emekli memur Halil İbrahimoğlu, 30 yıldır biriktirdiği ve evinin bahçesinde yaptırdığı iki katlı binada sergilediği eşyaları satışa çıkardı.

Yeni Mahalle'de ikamet eden evli ve 9 çocuk babası 60 yaşındaki İbrahimoğlu, uzun yıllar boyunca Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde vatandaşların günlük yaşamlarında kullandığı eşyaları bir araya getirdi.

Yaklaşık 30 yıldır ilçe ve köyleri gezen İbrahimoğlu, tencere, tabak, küp, su kabı, gaz lambası, tahta kaşık, ayakkabı, karda giyilen hedik, taş değirmen, savaş ve av aletleri, yün ayırma malzemesi, yöresel kıyafet, beşik, halı, kilim, aydınlatma gereçleri, tarım aletleri, para ile çeşitli alet ve malzemeleri biriktirdi.

İbrahimoğlu, biriktirdiği yaklaşık bin 500 alet ve malzemeyi, emekli ikramiyesi, banka kredisi ve akrabalarından aldığı borçla evinin bahçesinde yaptırdığı iki katlı binada sergiliyor.

İbrahimoğlu, yaptığı açıklamada, biriktirdiği eşyaları maddi sıkıntılardan dolayı satmak istediğini belirterek, "Şu anda hiç bir yerde bulunamayacak eşyalar var bende. Bu sakladığım eşyaların isimlerini 70-80 yaşındaki insanlar bilir, onlar dışında kimse bilmiyor. Bu müzenin satılmasını istemiyorum. Ancak maddi imkansızlıktan dolayı ben mecburen satacağım." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 30 Yıldır Biriktirdiği Eşyaları Satışa Çıkardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement