55 Yıl Önce Eğitim Gördüğü Okula Kütüphane Yaptırdı - Son Dakika
Güncel

55 Yıl Önce Eğitim Gördüğü Okula Kütüphane Yaptırdı

Salihli'nin Namık Kemal Ortaokulu'nda eğitim görürken şehir değiştirmek zorunda kaldığı için okuldan ayrılan Aytülün İkibiroğlu, 55 yıl sonra okuluna gelerek kütüphane kazandırdı.

01.11.2017 16:52

Salihli'nin Namık Kemal Ortaokulu'nda eğitim görürken şehir değiştirmek zorunda kaldığı için okuldan ayrılan Aytülün İkibiroğlu, 55 yıl sonra okuluna gelerek kütüphane kazandırdı.

Namık Kemal Ortaokulu'nda eğitim görürken, şehir değiştirmek zorunda kaldığı için 1962 yılında Salihli'den ayrılan İkibiroğlu, bir vefa örneği göstererek eğitim gördüğü okula kendi imkanları ile topladığı kitaplardan kütüphane oluşturdu.

Okulun bir sınıfını iç donanım ve raflarıyla yaptıran İkibiroğlu, temin ettiği kitapları raflara yerleştirdikten sonra bugün kazandırdığı kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi.

Açılışın ardından öğretmen ve öğrencilerle sohbet eden İkibiroğlu'na, Okul Müdürü İbrahim Karakaya tarafından plaket verildi.

İkibiroğlu, öğrencilik yıllarında kendi okulunda kütüphane olması hayali olduğunu ve bu hayali 55 yıl sonra gerçekleştirmekten mutlu olduğunu söyledi.

Eğitim gördükleri yıllarda okumak için kitap bulmakta zorlandıklarını anlatan İkibiroğlu, şöyle konuştu:

"Biz o zamanlar küçüktük okuyacak kitap bulamıyorduk. İmkanlarımız kısıtlıydı o zamanlar yaşadıklarım herzaman gözümün önüne geliyor. Ben de bugünümüzün çocukları aynı sıkıntılarla karşılaşmasın diye o zorlukları çektiğim okula kendi imkanlarımla topladığım kitapları kazandırarak bir kütüphane kurdum. Tek dileğim çocuklarımız bu kütüphanemizden bol bol faydalanmaları ve fırsat buldukça kitap okumalarını istiyorum."

Okul müdürü Karakaya ise okulun önemli bir ihtiyacının eski öğrencileri tarafından karşılanmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, "Okulumuza bir kütüphane kazandırmak için çalışmalarda bulunuyorduk. Okulumuzun eski öğrencilerinden olan Aytülün İkibiroğlu, sağolsun bu konuda maddi ve manevi destekleri ile okulumuza bir kütüphane kazandırdı. Kendisine ve kütüphanenin oluşmasında emeği geçen eğitimcilerimize de teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 55 Yıl Önce Eğitim Gördüğü Okula Kütüphane Yaptırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement