6 yaşındaki çocuk gelin davasında baba Gümüşel tahliye edildi - Son Dakika
Son Dakika Logo

6 yaşındaki çocuk gelin davasında baba Gümüşel tahliye edildi

6 yaşındaki çocuk gelin davasında baba Gümüşel tahliye edildi
17.06.2026 22:11

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G'nin 6 yaşında evlendirilmesine ilişkin davada yeni gelişme yaşandı. Baba Gümüşel tahliye edildi.

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'nin 6 yaşında evlendirilmesi ve cinsel istismara uğramasına ilişkin görülen davada dikkat çeken gelişme yaşandı.

GÜMÜŞEL İÇİN TAHLİYE KARARI

Mahkeme Yusuf Ziya Gümüşel'in tahliyesine karar verdi. Gümüşel cezaevi önünde kalabalık bir grup tarafından karşılandı.

6 yaşındaki çocuk gelin davasında baba Gümüşel tahliye edildi
Yusuf Ziya Gümüşel

BABAYA 20, ANNEYE 16, EVLENDİĞİ ADAMA 30 YIL CEZA VERİLMİŞTİ

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'nin henüz 6 yaşındayken 29 yaşındaki mürit Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirilerek yıllarca cinsel istismara maruz bırakılmasına ilişkin yargılandıkları davada İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi 23 Ekim 2023 tarihinde tutuklu sanık Kadir İstekli'yi 30 yıl, baba Yusuf Ziya Gümüşel'i 20 yıl ve anne Fatma Gümüşel'i ise 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırmıştı. Kararın ardından mağdur H.K.G.'nin avukatı, sanıkların avukat, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın avukatı ve Cumhuriyet savcısı dosyayı istinafa taşımıştı.

6 yaşındaki çocuk gelin davasında baba Gümüşel tahliye edildi

İSTİNAF CEZALARI AZ BULMUŞTU

Yerel mahkemenin kararını değerlendiren Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi, sanıklara verilen cezanın arttırılması gerektiğini aktararak kararı bozmuştu.

Kararda İstinaf Mahkemesi, sanık Kadir İstekli'nin 2004-2013 yılları arası için 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı', 2020 yılı için ise 'Eşe karşı nitelikli cinsel saldırı' suçlarından 2 ayrı ceza verilmesi gerekirken, tek bir suçtan cezalandırma yapıldığı değerlendirildi.

Anne ve babanın cezasını ise ebeveyn olmaları nedeniyle yasa gereğince artırım yapılması gerektiğini belirtti. İstinaf, yeniden yargılama yapılması için dosyayı Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesine göndermişti.

Mahkeme Kadir İstekli'ye "Zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı" ve "Nitelikli cinsel saldırı" suçlarından toplam 37 yıl, baba Yusuf Ziya Gümüşel'e ise "Zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı" suçundan 19 yıl 9 ay hapis cezası vermişti.

Son Dakika Yusuf Ziya Gümüşel 6 yaşındaki çocuk gelin davasında baba Gümüşel tahliye edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (24)

  • Ebede Yolculuk Ebede Yolculuk:
    adam ne kadar hayırlı biriyse millet adamın okadar günahını aldı ve hapisle imtehan oldu ve kazandı inşAllah. 20 59 Yanıtla
    Mehmet İnce Mehmet İnce:
    Midemi bulandırıyorsunuz 22 3
  • Selami Karagülle Selami Karagülle:
    şu evlilik fotoğrafına bakıpt bu kızın 6 yaşında olduğunu idda edenlerin akli melekelerinden şüphe etmek gerekir adalet yerini buldu çok şükür yusuf hocama çok geçmiş olsun 4 22 Yanıtla
    Serkan ergezer Serkan ergezer :
    KARATAŞAK YANINDA İMİDİN 3 1
    Ali Arslan Ali Arslan:
    Selami okuyupta anlamamak senin için normal tabi ,ben bir ipucu vereyim uln belki anlarsın,senelerce diyor fotoğraf seneler sonraki fotoğraf:) hay Allah'ım ya ,oysa İslam'ın ilk şartı oku ile başlar 2 0
    Ali Murat Çetinkaya Ali Murat Çetinkaya:
    Sen adlı tıptan daha iyimi biliyorsun 0 0
  • Şenol Kara Şenol Kara:
    Elhadülillah 2 20 Yanıtla
    ERŞAN KUNERİ ERŞAN KUNERİ:
    s2min bası 1 1
  • isa Akkus isa Akkus:
    Addam suçsuz yere yatıyor kimse kadıköy deki barlar sokağındaki çocukları görmüyor orda çok ahlaksız bir kesim var gece 1 de gelin görün hepsi çocuk 4 17 Yanıtla
    Serkan ergezer Serkan ergezer :
    ESKİ TÜRKİYE'Yİ ÖZLÜYORUZ ARIYORUZ MAALESEF 5 1
    Yunus Durak Yunus Durak:
    Sen 6 yaşındaki çocuğunu evlendirebilir misin? 2 0
  • Yunus Durak Yunus Durak:
    İşte siyasetin en pis hali 9 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement