652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri Haftası - Son Dakika
Yerel

652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri Haftası

Hafta kapsamında Edirne'ye gelen yabancı gazeteciler, düzenlenen yemekte Türk meslektaşlarıyla buluştu

07.07.2013 09:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri Haftası kapsamında Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından Edirne'ye davet edilen yabancı gazeteciler, düzenlenen yemekte Türk meslektaşlarıyla buluştu.

Basın Yayın ve Enformasyon Edirne Müdürü Fikret Dişlioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Haftası Etkinlikleri çerçevesinde 12 ülkeden 25 gazetecinin, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün davetlisi olarak Edirne'ye geldiğini söyledi.

Davetli gazetecilerin, Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni izleyerek Edirne'yi yakından tanıma şansına sahip olduğunu belirten Dişlioğlu, "Balkan ülkelerinden, Arap coğrafyasından, Amerika ve Avrupa'dan gelen gazeteci arkadaşlarımız var. Davet sayesinde Edirne ve Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni tüm dünyaya tanıtmayı hedefliyoruz" dedi.

Yabancı gazetecileri, düzenledikleri yemekte Türk meslektaşlarıyla biraraya getirdiklerini ifade eden Dişlioğlu, "Hem kaynaşma ortamı olması hem de mesleki bir paylaşım ortamı oluşmasını sağlamak amacıyla organize ettiğimiz bu yemeğe katılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu tür etkinlikleri önümüzdeki yıllarda da artırarak sürdürmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Yemeğe Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu,  Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü 1. Hukuk Müşaviri Mustafa Özben, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Alaeddin Özafşar, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Ayhan Düzgün ve İnsan Kaynakları Daire Başkanı Mehmet Ünver de katıldı. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement