67 Yıldır İktidardaki Partilerin Çaycısı - Son Dakika
Yerel

67 Yıldır İktidardaki Partilerin Çaycısı

Ankara’nın Çubuk ilçesinde yaşayan 81 yaşındaki Şaban Suludere, 67 yıldır her dönem iktidar partisinin çaycılığını yapıyor Çubuklu çaycı Suludere: "Her zaman halkın içine girerim, halkın konuşmalara bakarım. Çoğunluk olarak millet hangi partiyi tutuyor ise ben de o partiye çaycı ve partili olarak.

13.03.2014 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HÜSEYİN YİĞİNER - Ankara'nın Çubuk ilçesinde yaşayan 81 yaşındaki Şaban Suludere, 67 yıldır her dönem iktidar partisinin çaycılığını yapıyor.

Çubuk'ta yaşayan ve 67 yıldır siyasi partilerde çaycılık yapan 81 yaşındaki Şaban Suludere, halkın içerisinde çok dolaştığını, halkın nabzını tutmasını bildiğini ve hangi partinin kazanacağını da hissedebildiğini iddia etti.

İlçede 1947 yılından bugüne kadar siyasetin içerisinde olduğunu söyleyen Suludere, her zaman kazanan ve iktidar olacak partinin ilçe teşkilatında partililere hizmet ettiğini belirtti. İlçede 7'den 77'ye herkes tarafından tanınan ve sevilen Suludere, "Seçimlerden bir yıl önce veya 6 ay önce başlayıp seçim sonuna kadar ilçe teşkilatlarını sabah 07.00'de açarım akşam 10.00-11.00'e kadar partide gelenlere, gidenlere hizmet ederim. Beni ilçedeki siyasilerden daha çok tanırlar. Çubuk'ta 7'den 77'ye herkes tanır, bilir ve sever. Günlerim hep siyasetin içerisinde, siyasilere hizmet ederek geçer" diye konuştu.

Parti teşkilatlarında gönüllü çalışmaya CHP'de İsmet İnönü'nün döneminde başladığını ve o günden bu tarafa seçimi kazanacak partilerin ilçe teşkilatında bulunduğunu kaydeden Suludere, sözlerine şöyle devam etti:

"81 yaşındayım. 1947'den bu tarafa ilçede siyasetle uğraştım. Her zaman iktidar partisi olacak partinin ilçe teşkilatında oldum. Bulunduğum parti hiç mağlup olmadı. Bu yönden hep yüzüm güldü yani. Benim içime doğardı hangi partinin kazanacağı. İçimden geçtiği gibi seçim sonucunda yüzümde her daim gülerdi. Kimin kazanacağını kafamdan bilirdim yani. Şimdi de kimin kazanacağını biliyorum yani. Her zaman halkın içine girerim, halkın konuşmalara bakarım, çoğunluk olarak millet hangi partiyi tutuyor ise ben de o partiye çaycı ve partili olarak giderim."

Bugüne kadar CHP, DP, MSP, ANAP, DYP, RP en son da AK Parti'de çaycılık yaptığını anlatan Suludere, "İsmet Paşa, Bülent Ecevit, Mesut Yılmaz, Necmettin Erbakan, Tansu Çiller, Mesut Yılmaz, Turgut Özal ve Recep Tayyip Erdoğan gibi birçok lidere, ilçeyi ziyaretinde çay ikram ettim. Belediye başkanlarından Osman Balcıoğlu, Rıfat Gedikoğlu, Ali Yurt, Veli Neşeli, Süleyman Haksever, Adem Tuğluca ve Lokman Özden'e de seçim sürecinde hizmet ettim. Bugün de Tuncay Acehan'a belediye başkanlığı adaylığında hizmet ediyorum. Bugüne kadar kimseden kötülük görmedim. Daima doğru ve iyi çalıştım, hala da çalışıyorum" ifadesini kullandı.

Yaptığı işin önemine işaret eden Suludere, partilerde çaycıların halkla ilişkileri ve sevilen kişiler olmasıyla siyasileri iktidara hazırlayan bir yer olduğunu sözlerine ekledi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 67 Yıldır İktidardaki Partilerin Çaycısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement