8 Kadının Gözünden 8 Mart - Son Dakika
Güncel

8 Kadının Gözünden 8 Mart

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde farklı meslek gruplarında çalışan 8 kadın, kendi günleri olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü çalışarak karşılıyor.

06.03.2018 13:07

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde farklı meslek gruplarında çalışan 8 kadın, kendi günleri olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü çalışarak karşılıyor. Kimi iş yerine, kimi hastanesine, kimiyse görevli olduğu nöbet yerine yetişmeye çalışan kadınlar, sabahın erken saatlerinde başlayan mesailerine en şık halleriyle hazırlanıyorlar.

Hemşire, aşçı, eczacı, kuaför, güvenlik görevlisi, esnaf, hastane yöneticisi ve büro memuru olarak çalışan 8 kadın, çalışma hayatının zorluklarıyla karşı karşıya kalsalar da üretken birey olmanın mutluluğunu yaşıyor. Çalışma hayatının her kademesinde yer alan kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla daha fazla kadının hem aile hem de ülke ekonomisine katkısı için iş hayatında olması gerektiğini aktardılar.

Reyhanlı'da özel bir hastanede başhemşire olarak görev alan Duygu Soydan (34), AA muhabirine yaptığı açıklamada, üreten Türkiye'nin parçası olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

11 yıldır hemşirelik mesleğini yaparak insanlara şifa dağıttığını anlatan Soydan, "Mesleğimi severek yapıyorum. Kadınlarımızın muhakkak hayatın her alanındaki meslek gruplarında yer alması gerektiğine inanıyorum. Hem işimi yapıyorum hem de anne olduğum için evimde de aileme vakit ayırıyorum." dedi.

16 yıldır aşçı olarak çalışan Yıldız Basık (42) da çocuklarının daha iyi bir geleceği olması için çalıştığını belirtti.

Eşini önceki yıllarda kaybettiğini ve ailesine kendisinin baktığını ifade eden Basık, "Kadınlar narin ve hassas varlıklardır. Bizler hem annelik yaparak hem de mesleklerimizi icra ederek ailemizin yükünü hafifletiyoruz. Tüm kadınların çalışma hayatı içinde olmasını diliyorum." dedi.

Hastane yöneticisi Ayşen Karakaya Öztürk (45) de 15 yıldır çalışma hayatının içerisinde olduğunu aktardı.

Üreten Türkiye için kadının okuması ve toplumun her kademesinde görev alması gerektiğini hatırlatan Öztürk, "Bir kadın olarak çalışmak gerçekten çok güzel. Dünyaya bir kadın eli değmelidir, çünkü kadınlarımız yaradılış itibarıyla çok güçlüler, birer anne, eş ve çalışan kişiler olarak toplumun temel yapı taşlarıdır." şeklinde konuştu.

10 yıldır esnaflık yapan evli iki çocuk annesi Aslı Kayalı (29), tüm dünyadaki kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladığını söyledi.

Bir otelde resepsiyonda görev alan 32 yaşındaki Pelin Batihoğlu, 10 yıldır çalıştığını ve daha uzun yıllar çalışmak istediğini belirtti.

17 yıldır kuaförlük yapan Meryem Okutucu (31), ev hanımlığının yanı sıra kuaförlük mesleğini de yapmanın kendine katkı sağladığını aktardı.

Güvenlik görevlisi Özlem Akar, aile ekonomisine katkı sağladığı için mutlu olduğunu, hayatta kendisini daha güçlü hissettiğini ifade etti.

İlçede 3 yıldır eczacı olarak çalışan Hatice Kırmaz (29) da çalışma hayatında olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 8 Kadının Gözünden 8 Mart - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement