​Yapay Zekâ Online Reklamcılıkta Başarıyı %35 Artırıyor - Son Dakika
Güncel

​Yapay Zekâ Online Reklamcılıkta Başarıyı %35 Artırıyor

​Yapay Zekâ Online Reklamcılıkta Başarıyı %35 Artırıyor

Artık bir CIO kadar teknoloji harcaması yapan CMO'lar, online reklamlarını sezgileri yerine yapay zekâ ile kendi kendine öğrenen algoritmalara bırakıyor.

15.08.2017 09:48

Yeniden hedefleme teknolojilerinin dünya çapında sağlayıcısı olan RTB House, yakın zamanda yapay zekâ tabanlı bir yaklaşımın, pazarlamacının doğal sezgilerine nazaran yüzde 35 daha iyi dönüşüm oranı sağladığını gösteren çok sayıda veri grubu analizi gerçekleştirdi.

CMO'lar için sezgiler, reklam faaliyetlerini planlarken, en iyi performans gösteren reklamları bulmak doğal bir başlangıç noktası gibi görünebilir ama acaba yapay zekâ bunu daha iyi yapabilir mi?

Dijital reklam teknolojilerindeki yeni yatırımlar, pazarlamacıların tüketici ihtiyaçlarını ve davranışlarını daha iyi anlamalarını sağlamak için kökten bir değişim yaratıyor. Gartner tarafından yapılan 2016-2017 CMO Harcama Araştırması'na göre CMO'lar, en az CIO'lar kadar teknoloji harcaması yapıyorlar. Dahası, 2017 yılında CMO pazarlama giderleri, CIO teknoloji giderlerini geçme yolunda ilerliyor.

RTB House, teknolojinin insandan daha iyi nasıl performans gösterebileceğini görmek için yapay zekâ ile hazırlanmış banner'lar ile insanlar tarafından hazırlanmış banner'lar arasında bir kıyaslama çalışması yaptı. Daha önce en iyi performansı sergileyen banner grubundan bir pazarlamacının seçtiği banner ile kendi kendine öğrenen bir algoritmanın (derin öğrenme) seçtiği iki banner grubu arasındaki kullanıcı tepkileri üzerine bir araştırma yapıldı. İlk sonuçlar, yapay zekanın insan pazarlamacıdan daha iyi şekilde bireysel satın alma davranışlarını öngörebildiğini, modelleri tanıyabildiğini ve öğrenebildiğini gösterdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ​Yapay Zekâ Online Reklamcılıkta Başarıyı %35 Artırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement