9'Uncu Teknoloji Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Güncel

9'Uncu Teknoloji Ödülleri Sahiplerini Buldu

Devlet Bakanı Mehmet Aydın "Türkiye gerçekten de çok hızlı değişen bir ülke. Kuzeyimize mukayese edersekte çok hızlı değişiyoruz."

17.12.2010 18:31

Devlet Bakanı Mehmet Aydın "Türkiye gerçekten de çok hızlı değişen bir ülke. Kuzeyimize mukayese edersekte çok hızlı değişiyoruz."

Büyük ödülü "Pilot özel intraoküler lens implantüretim tesisi tasarımı ve optimizasyonu" projesinin oldu.

TÜSİAD, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı tarafındanThe Marmara Oteli'nde düzenlenen 9'uncu Teknoloji Ödülleri sahiplerini buldu. 221 projenin başvuruda bulunduğu yarışmada Teknoloji Ödülleri Yürütme Kurulu tarafından firma ölçeği ve ödül kategorisine bağlı olarak 27 finalistin belirlendi.

"ÇOK HIZLI DEĞİŞİYORUZ"

Bakan Aydın, tören öncesi yaptığı konuşmada, "Türkiye gerçekten de çok hızlı değişen bir ülke. Kuzeyimize mukayese edersekte çok hızlı değişiyoruz. Güneyimize, doğumuza batımıza baktığımız zamanda çok hızlı değişiyoruz. Buguün bütün bu değişimin temelinde bilim teknoloji ve yenilik konusu vardır. Eğer bu konuda yeteri kadar başarılı değilsek, siyasette de rasyonel bir gidişi sürdürülebilir kılamazsınız. İstikaralı, çağdaş bir siyaset, güvenilir sağlam bilgiye dayanan siyasettir" dedi.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Üyesi, Bilgi Toplumu ve Yeni Teknolojiler Komisyonu

Başkanı Erman Ilıcak tören öncesi yaptığı konuşmada, "Okul öncesi eğitiminden başlayarak eğitim sisteminin her kademesinde araştırmacılığı ve yenilikçiliği ön plana çıkaracak bir reform yapılması, inovasyon politikalarının amacına ulaşması için vazgeçilmezdir" dedi.

ÖDÜL ALAN PROJELER

9'uncusu düzenlenen teknoloji ödüllerinde büyük ödülün sahibi Varlıbaşlar Sağlık Yatırımları (VSY) Hizmetleri Turizm Sanayi ve DışTicaret Limited Şirketi'nin "Pilot Özel İntraoküler Lens İmplant Üretim TesisiTasarımı ve Optimizasyonu" projesi oldu. Diğer kategorilerdeki ödüller ise, "Mikro Ölçekli Ürün": Digital Planet -D.T.P. Bilgi İşlem İletişim veTic. Ltd. Şti. -NetVault-Etkin Sayısal Arşivleme Sistemi projesi. "Küçük Ölçekli Ürün": Baykar Makine San. ve Tic. A.Ş. -Bayraktar- Çaldıran Taktik İnsansız Hava Aracı Sistemi projesi. "Küçük Ölçekli Süreç": Sobee Yazılım Tic. Ltd. Şti. -I CAN FOOTBALLprojesi. "Orta Ölçekli Ürün": Anadolu Motor Üretim ve Pazarlama A.Ş. -Dizel Bazlı Motorların LPG ve CNG (Tek Yakıtlı) Dönüşümü projesi. "Orta Ölçekli Süreç": Teknodrom Robotik ve Otomasyon San. ve Tic. A.Ş.- Hayalden Ürüne-Robotik İleri Malzeme ile Üretim projesi. "Büyük Ölçekli Ürün": Arçelik A.Ş. -SURF-Innovatif Fırın Teknolojisi projesi. "Büyük Ölçekli Süreç" Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. -Bulaşık Makinesi Dayanımı Parlaklığı ve Kalitesi Yüksek Kurşunsuz Kristal Cam şeklinde sıralandı. Kazananlara ödüllerini Devlet Bakanı Mehmet Aydın verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 9'Uncu Teknoloji Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement