AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır Açıklaması - Son Dakika
Güncel

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır Açıklaması

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, 7 Haziran seçimi sonrasında ortaya çıkan koşullara ilişkin, "Sanıyorum milletimiz de aslında böyle bir tablonun, Türkiye'nin geleceğiyle ilgili olarak, istikrarın devamı bakımından çok da iyi bir tablo olmadığını giderek daha iyi anlıyor" dedi.

17.07.2015 17:25

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, 7 Haziran seçimi sonrasında ortaya çıkan koşullara ilişkin, "Sanıyorum milletimiz de aslında böyle bir tablonun, Türkiye'nin geleceğiyle ilgili olarak, istikrarın devamı bakımından çok da iyi bir tablo olmadığını giderek daha iyi anlıyor" dedi.

AK Parti Şişli İlçe Başkanlığında partililerle bayramlaşan Bozkır, AK Parti İstanbul Milletvekili Haydar Ali Akyıldız, Şişli İlçe Başkanı Şeref Sezgin ve İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Seçkin Turan ile partililere hitaben konuşma yaptı.

Etrafı savaşlar, iflaslar, yolsuzluktan dolayı çok büyük sıkıntılar, ambargolar, ekonomik yaptırımlarla çevrili Türkiye'nin bölgesinde güneş gibi parladığını, Türkiye'ye gıptayla bakıldığını anlatan Bozkır, "Bizi de rayımızdan çıkarmak için bir süredir çok önemli darbeler vurulmaya çalışılmasına rağmen. Ama Türkiye o kadar güçlü ki hiçbir şekilde bunlardan etkilenmiyor" dedi.

Türkiye'nin 2023 hedefleri dolayısıyla dünyanın ayrı bir dikkatini çektiğini aktaran Bozkır, "Etnik kimliğine, dini inancına, yaşam biçimine bakılarak hiçbir öteki kavramını hisseden insanımızın olmadığı, 500 milyar dolar ihracat, 2 trilyon dolar milli gelire ulaştığımız, insan haklarının çok geliştiği, temel hak ve özgürlüklerin çok daha ilerlediği bir Türkiye'ye ulaşacağız. Bunu da Türkiye'de gerçekleştirebilecek tek bir parti var o da AK Parti. AK Parti'siz bu günlere zaten gelemezdik, bundan sonrasına da AK Parti'siz gitmemiz mümkün değil" diye konuştu.

Seçim sonrası oluşan tablo ve koalisyon çalışmalarına da değinen Bozkır, 7 Haziran seçimlerinin başka bir tablo ortaya çıkardığını, sonucun gönüllerinden geçen sonuç olmadığını, tek parti iktidarının olmayacağı bir tablonun ortaya çıktığını ve bunun da milletin takdiri olduğunu söyledi.

Seçim sonuçlarını diğer partiler ve milletin değerlendirdiği gibi kendilerinin de değerlendirdiklerini ifade eden Bozkır, şunları kaydetti:

"Sanıyorum milletimiz de aslında böyle bir tablonun, Türkiye'nin geleceğiyle ilgili olarak, istikrarın devamı bakımından çok da iyi bir tablo olmadığını giderek daha iyi anlıyor.  Tablodan geçtiğimiz 40 gün zarfında başka sonuçlar da ortaya çıktı aslında... Diğer partilerde 8 Haziran günü kutlamaları bugün yerini akla ve gerçeklere uyuma bıraktı. Zaman siyasette gerçekten en iyi tedavidir. Zaman geçince gerçekleri anlarsınız. Yanında çalıştığım rahmetli Süleyman Demirel'in iki sözü vardı siyasete kazandırdığı, 'Siyasette bir hafta bile çok uzun' derdi ki bu 40 gün bize bunu çok güzel gösteriyor. Bir de 'Neyin ne olacağını anlamak için neyin ne olmayacağını anlamak lazım' derdi. Sanıyorum seçim sonrası tablosunda bu iki siyaset sözü bizlere örnek oldu."

"Gideriz seçime, 'hodri meydan' deriz"

Seçimlerden sonra, Türkiye'de AK Parti'siz yeni bir hükümet kurulamayacağının ve geleceğe güvenle bakılamayacağının ortaya çıktığını ifade eden Bozkır, "Bunun çıkması da bir hayırdır aslında. Çünkü bazen insanlar elindeki nimetlerin 'nasılsa elimdedir' diye kıymetini bilmeyebilir. Sanıyorum AK Parti'nin kıymeti bu seçimlerden sonra daha arttı ama tabii bir şey daha ortaya çıktı. Yine sorumluluk almak AK Parti'nin görevi. Her zaman olduğu gibi partimiz bu sorumluluğu alacaktır. Türkiye'yi hükümetsiz bırakmamak için ne lazımsa bunu yapacaktır" diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçim sonrası süreci çok güzel yönettiğini, hiçbir yan yola sapmadan, demokrasinin bütün işleyişine sadakat göstererek bugünlere gelindiğini ve şimdi hükümet kurma çalışmalarının da aynı vakarla sürdüğünü bildiren Bozkır, konuşmasını şöyle tamamladı:

"İnşallah bir hükümet kurulacaktır. Türkiye hükümetsiz bırakılmayacaktır. AK Parti'nin temennisi, arzusu da budur ama tabiatıyla tek başına hükümet olmayacağına göre öncelikle diğer partilerin ne yapacağını da anlamamız lazım ve sonuna kadar bu çabalar sürecek. Ama ondan sonra işin çok daha kolayı var. Sizler varsınız, milletimiz var. Seçimlere gideriz sıkıntı yok. Gideriz seçime, 'hodri meydan' deriz. Bu tablo düzelmiş olarak döneriz. Koalisyon lafları falan uzunca bir süre geride kalır, biz de işimize bakarız ama buna geçmek için önce şu koalisyon kurma ihtimalimiz var mı yok mu? Buna gerçekten yürekten, arzulu bir şekilde çaba sarfedeceğiz."

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Şişli'den önce AK Parti Sarıyer İlçe Teşkilatını da ziyaret edip partililerle bayramlaştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement