Abba, Genesıs ve Hollıes "Rock & Roll Şöhretler Galerisi"nde - Son Dakika
Güncel

Abba, Genesıs ve Hollıes "Rock & Roll Şöhretler Galerisi"nde

Cleveland'daki Bir Müze Çevresinde Oluşturulan "Rock & Roll Şöhretler Galerisi"ne Bu Yıl Üç Grubun Yanı Sıra Reggae Süperstarı Jimmy Cliff ve Punk Müziğin İlk Gruplarından The Stooges Layık Görüldü. Ahmet Ertegün Ödülleri de Sahiplerini Buldu.

17.03.2010 09:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin Cleveland kentindeki bir müze çevresinde oluşturulan "Rock and Roll Şöhretler Galerisi"ne bu yıl ABBA, Genesis ve The Hollies grupları da alındı.

Yeni isimlerin müzik endüstrisinden 600 kişilik bir jürinin oylarıyla "Rock & Roll Hall of Fame"e alınması dolayısıyla New York'ta bir tören düzenlendi. Törene ABBA'dan Benny Andersson ve Anni-Frid Lyngstad katıldı. "Hepimiz adına konuşuyorum, bizim için çok büyük bir onur" diyen Anderson "The Winner Takes It All" adlı parçayı seslendiren Amerikalı country şarkıcısı Faith Hill'e piyanoda eşlik etti. Lyngstad ise yıllar önce başlayan ve kendilerini R&RHF sahnesine taşıyan ortaklığı duygusallıkla andığını, grubun bir daha birlikte müzik performansı sergilemeyeceğini bildirdi.

-"ROCK'UN ASİ VE HUZURSUZ SESİ"-

Dev rock grubu Genesis ise sahneye ilk solisti Peter Gabriel'in yokluğunda ve töreni sunan Trey Anastasio'nun "Asi, huzursuz ve devamlı daha fazlasını yapmak için çabalayan bir grup. Müziğin her kuralı ve sınırı sorgulanıp yıkıldı" anonsuyla çıktı. 1968'den bu yana tüm grup üyelerinin anons edildiği törene, toplulukla yolunu yıllar önce ayıran efsane gitarist Steve Hackett da katıldı. Peter Gabriel'in törende yer almaması ise grup üyeleri tarafından "Buraya gelememesi için son derece meşru ve gerçek mazeretini iletmemizi istedi. Şu anda bir turneye çıkıyor" diye açıklandı.

1960'larda beat müziğin önde gelen isimlerinden The Hollies adına konuşan Allan Clarke ise profesyonel müzisyenliğe adım atarken babasının kendisine söylediği "Hatırlaman gereken tek şey grupların en uzun ömürlüsünün üç ya da dört olduğu. Onun için yapabildiğin kadar para yap" sözlerini anımsattı. Clarke, babasını "Baba şu anda bir müzeye kabul edilmiş oluyorum. Bu kadar ömre ne dersin?" diye andı. Allan Clarke bir başka efsane Hollies üyesi Graham Nash ile "Bus Stop" ve "Carrie Anne"'i seslendirdi.

Üç grubun yanı sıra Bob Marley ile birlikte reggae müziğin süper starı sayılan Jimmy Cliff ve punk müziği, bu ad konulmadan yıllar önce çalan The Stooges da bu yıl R&R Hall of Fame'e alındı.

-R&R HALL OF FAME NEDİR?-

Müzisyenlerin bu ödülle onurlandırılması, yıl boyunca ABD'nin Cleveland kentinde kurulan aynı adlı müzede söz konusu müzisyenlere ilişkin sergilerin açılması anlamına da geliyor. Kar gütmeyen bir kuruluş olan müzenin temel amacı rock müzik eğitimine katkıda bulunmak. Her yıl binlerce ziyaretçinin gezdiği kuruluşta, kazanan müzisyenlerle ilgili çeşitli belge ve malzemeler sergileniyor. Müze tarafından oluşturulan aynı şekilde sergi konusu olacak müzisyenlere verilen Ahmet Ertegün Ödüllerini ise bu yıl prodüktör David Geffen, besteciler Barry Mann, Cynthia Weil, Ellie Greenwich, Jeff Barry, Jesse Stone, Mort Shuman and Otis Blackwell aldı. R&RHF'den yapılan basın açıklamasına göre, kurulduğu 1995 yılından bu yana Müze, kuzey doğu Ohio bölgesine 7 milyon 500 bin turist çekti ve bölge ekonomisine 1,5 milyar dolarlık katkıda bulundu.(ANKA)

(ORH/ÖMR)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Abba, Genesıs ve Hollıes 'Rock & Roll Şöhretler Galerisi'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement