ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Burns, Mısır'da - Son Dakika
Güncel

ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Burns, Mısır'da

ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Burns, Mısır\'da

Burns, "Darbeyi Red ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak Hareketi" yetkilileri ve geçici cumhurbaşkanı yardımcısı Baradai ile görüştü

03.08.2013 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da askeri darbenin ardından yaşanan siyasi krizin çözümüne yönelik temaslarda bulunmak üzere dün Kahire'ye gelen ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı William Burns, "Darbeyi Red ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak Hareketi" yetkilileri ve ardından geçici cumhurbaşkanı yardımcısı Muhammed el-Baradai ile görüştü.

ABD'nin Kahire Büyükelçiliği'nden alınan bilgiye göre, Burns'un, Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından oluşturulan Ulusal İttifak Hareketi yetkilileri ile Kahire'de bir otelde yaptığı görüşme yaklaşık 1 saat sürdü.

Toplantıya ABD'nin Kahire Büyükelçisi Anne Patterson, çoğunluğunu İslami akımlara mensup siyasilerin oluşturduğu Vicdan Cephesi'nin liderlerinden Nevin Melak, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'ndan (İhvan) eski bakanlar Muhammed Ali Beşir ve Amr Derrac ile Vasat Partisi sözcüsü Tarık el-Malt katıldı.

Alınan bilgiye göre Burns, görüşmede, Ulusal İttifak Hareketi yetkililerine, "stratejilerini değiştirmeleri, yeni bir söylem geliştirmeleri, gösterilere son vermeleri ve siyasi sürece katılmaları" çağrısında bulundu.

Öte yandan toplantı sonrasında AA muhabirine konuşan Malt, görüşmede Burns'e, Mısır'a yönelik dış müdahaleye kesinlikle karşı olduklarını ve ülkedeki krizin ancak Mısırlılar tarafından çözülmesi gerektiği yönündeki görüşlerini aktardıklarını söyledi.

"Ordu ile diyalog kurmamız mümkün değil" diyen Malt, ülkedeki krizin çözümü için bütün parti ve gruplarla görüşmeye hazır olduklarını, diyaloga karşı çıkmadıklarını ancak bu diyalogun ordu ve ordu tarafından oluşturulan geçici yönetimin yetkilileriyle olmayacağını söyledi.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Burns, daha sonra  geçici Mısır Cumhurbaşkanı Adli Mansur'un Dış ilişkilerden Sorumlu Yardımcısı Muhammed el-Baradai ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre Baradai, mevcut krize "şiddetten uzak durarak", anayasa ve yasalar çerçevesinde çözüm aranması gerektiğini vurguladı. Baradai ayrıca, ülkede güvenlik ve istikrarın sağlanmasının devletin görevi olduğuna da işaret etti.

Burns, bugün Mısır Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi tarafından da kabul edilmişti.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Burns'ün yarın Mısır Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi ve geçici Cumhurbaşkanı Mansur ile görüşmesi bekleniyor. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Burns, Mısır'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement