ABD'nin Kübalı 15 Diplomatı Sınır Dışı Etme Kararı - Son Dakika
Güncel

ABD'nin Kübalı 15 Diplomatı Sınır Dışı Etme Kararı

Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez, ABD'nin 15 Kübalı diplomatı sınır dışı etme kararını "sorumsuzluk" olarak nitelendirdi.

03.10.2017 23:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez, ABD'nin 15 Kübalı diplomatı sınır dışı etme kararını "sorumsuzluk" olarak nitelendirdi.

Rodriguez, başkent Havana'da düzenenen basın toplantısında, Küba hükümetinin bu ülkedeki yabancı temsilcilere karşı zorunluluklarını yerine getirdiğini belirtti.

ABD'nin Washington'daki Kübalı 15 diplomatı ülkelerine geri gönderme kararına tepki gösteren Rodriguez, bunu "sorumsuzluk" olarak değerlendirdi.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, bugün yaptığı açıklamada, "3 Ekim'de, ABD Dışişleri Bakanlığı, Washington'da görev yapan 15 diplomatın geri gönderileceğine ilişkin alınan karar hakkında, Küba hükümetini bilgilendirdi." ifadesini kullanmıştı.

Açıklamada, ABD'nin Küba'da görev yapan diplomatlarının sayısını azalttığı ve bütün çalışanların ailelerinin ABD'ye geri çağrıldığı kaydedilmiş, Küba hükümetinin Amerikalı diplomatların güvenliğini sağlayıncaya kadar Havana'da az sayıda diplomat bulundurulacağı kaydedilmişti.

ABD'nin Havana Büyükelçiliğinde görev yapan 22 diplomatın ve aile üyelerinin "bilinmeyen" nedenle işitme kaybına uğradığını açıklanmıştı. Diplomatlara, sağırlığa yol açabilen bir tür sonik cihaz ile saldırı düzenlendiği iddia ediliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'nin Kübalı 15 Diplomatı Sınır Dışı Etme Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement