ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler

- ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkile Marmaris'teki Kudüs açıklamasından detaylar Grup adına Mehmet Uysal'ın açıklaması - Muğla'nın Marmaris ilçesinde kılınan cuma namazının ardından AK Parti İlçe Başkanlığı ve sivil toplum kuruluşları öncülüğünde bir araya...

08.12.2017 21:31

- ABD'nin Kudüs'ü " İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkile

Marmaris'teki Kudüs açıklamasından detaylar

Grup adına Mehmet Uysal'ın açıklaması - Muğla'nın Marmaris ilçesinde kılınan cuma namazının ardından AK Parti İlçe Başkanlığı ve sivil toplum kuruluşları öncülüğünde bir araya gelen vatandaşlar, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararına tepki gösterdi.

MUĞLA (AA) – Muğla'da kılınan cuma namazının ardından AK Parti İl Başkanlığı ve sivil toplum kuruluşları öncülüğünde bir araya gelen vatandaşlar, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararına tepki gösterdi

Muğla'da, kılınan cuma namazının ardından AK Parti İl Başkanlığı ve bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti üyeleri Menteşe Kurşunlu Cami önünde toplanarak İsrail ve ABD aleyhinde slogan attı.

Ellerinde İsrail ve ABD'yi kınayan dövizler taşıyan grup adına açıklama yapan AK Parti İl Başkan Yardımcısı Barış Eğilmez, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın hukuksuz Kudüs açıklamasının insanlık vicdanını yaralamış ve bölgedeki sorunları derinleştirdiğini söyledi.

Eğilmez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kesin şekilde ilan ettiği Kudüs'ün tüm Müslümanların kırmızı çizgisi olduğunu kaydetti.

Alınan kararın, İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka sonucu olmayacağını belirten Eğilmez, "Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir.İslam'ın sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır." Dedi.

Konuşmaların ardından Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak dua etti.

Fethiye

Fethiye'de sivil toplum kuruluşu ve siyasi partiye üye çok sayıda vatandaş, Cuma namazının ardından Beşkaza Meydanı'ndaki Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önünde toplandı.

Bazı vatandaşlar ellerinde Türk ve Filistin bayrağı taşırken bazıları da "İsrail laftan anlamaz artık laf değil icraat istiyoruz", "Kudüs İslamındır", "Kudüs İmanı bir meseledir", "Bekle bizi ey Kudüs", Mescid-i Aksa Müslümanlarındır pazarlık yapılamaz" yazılı pankart taşıdı.

Grup adına ortak basın açıklaması yapılan eylemin ardından tekbir getiren grup, "Kahrolsun İsrail, kahrolsun Amerika", "Kudüs İslami bir meseledir" sloganları atarak dağıldı.

Bodrum

Bodrum Adliye Camisi önünde Bodrum AK Parti İlçe Başkanlığı öncülüğünde toplanan vatandaşlar ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma planına tepki gösterdi.

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Akbaba, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın hukuksuz Kudüs açıklamasının insanlık vicdanını yaralayarak bölgedeki sorunları derinleştirdiğini kaydetti.

Karardan en kısa sürede dönülmesi gerektiğine işaret eden Akbaba,"Amerika Birleşik Devletleri'nin bu kararı, dünyada yaşanan adaletsizliğin yeni bir tezahürüdür. Bu hadise Cumhurbaşkanımızın küresel sistemin çarpıklıklarına ve adaletsizliklerine karşı uzun zamandır dile getirdiği "Dünya 5 ten büyüktür" itirazının haklılığını teyit etmiştir." diye konuştu.

Açıklamanın ardından tekbir getirip Amerika ve İsrail aleyhine slogan atan grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

- Marmaris

Marmaris İlçesinde Eski Camii'de Cuma Namazı çıkışında biraraya geldi .

Grup adına basın açıklamasını okuyan Mehmet Uysal, ABD Başkanı Donald Trump'ın hukuksuz Kudüs açıklamasının, insanlık vicdanını yaralayarak bölgedeki sorunları derinleştirdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Kudüs, tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir' sözünü anımsatan Uysal, "Kudüs davamızdır. Alınan kararın, İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir." dedi.

Uysal, Müslümanlar olarak Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü çabayı göstermeye, her türlü fedakarlıkta bulunmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Açıklamasının ardından bir süre slogan atan gruptakiler dağıldı.

Yatağan

Yatağan ilçesindeki AK Partililer, cuma namazının ardından Aşağı Cami önünde bir araya geldi.

İsrail karşıtı sloganlar atan gruba, 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği Yatağan Şubesi ve vatandaşlar da destek verdi.

Grup adına konuşan AK Parti İlçe Başkanı Ali Tekin, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın açıklamasının vicdanlarını yaraladığını söyledi.

Kudüs davasının takipçisi olacaklarını kaydeden Tekin, "İslam'ın kalbine saplanmaya çalışılan bu hançere, ancak tüm Müslümanların iki elin parmaklarının kenetlenmesi gibi bütünleşmesiyle engel olabiliriz. Biz Müslümanlar olarak Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü çabayı göstermeye, her türlü fedakarlıkta bulunmaya hazırız" diye konuştu.

Gruptakiler daha sonra dua ederek ayrıldı.

ABD\'nin Kudüs\'ü "İsrail\'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'nin Kudüs'ü 'İsrail'in Başkenti' Olarak Tanımasına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement